Lähikuvassa kuikka Vuoden luontokirja -palkintoehdokkaaksi

Lähikuvassa kuikkaPekka Lehtosen ja Martti Perämäen teos on valittu WWF:n Vuoden luontokirja 2019 -kilpailun finaaliin!

Kuikka on mökkien järvillä tuttu lintu, jonka omaperäinen reviirihuuto on kantautunut monien suomalaisten korviin. Äänensä lisäksi se tunnetaan virtaviivaisesta puvustaan ja punaisista silmistään. Lehtosen ja Perämäen upeasti kuvitettu Lähikuvassa kuikka vie kesäiseen järvimaisemaan ja esittelee näiden lystikkäiden lintujen käyttäytymistä jäidenlähdöstä syksyiseen muuttoon. Teos ilmestyi keväällä 2019 ja on yksi WWF:n Vuoden luontokirja -kilpailun palkintoehdokkaista.

Pekka Lehtonen on filosofian tohtori ja analyyttisen kemian dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusteemansa keskittyvät kuikan käyttäytymiseen, äänten tutkimukseen ja kuikkien pitkäaikaiseen jokavuotiseen seurantaan samalla järvialueella. Maa-ja metsätaloustieteiden tohtori ja metsänhoitaja Martti Perämäki taas on jäänyt eläkkeelle Helsingin yliopistosta ja on lintujen ihailija sekä innokas lintuvalokuvaaja.

Finalistivalinnan suorittivat WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder ja suojelujohtaja Jari Luukkonen. Voittajan valitsee tänä vuonna Suomen Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen. Näin kilpailun raati perusteli ehdokkuutta:

Pekka Lehtosen ja Martti Perämäen Lähikuvassa kuikka -kirja (Gaudeamus) muistuttaa, että kuikka on upea lintu, jonka elämästä tiedämme hyvin vähän. Kirjan hienojen kuvien ja sujuvan tekstin ansiosta lukija pääsee tutustumaan kuikan käyttäytymiseen.

Ehdokkuus on hienoa jatkoa Gaudeamuksen menestykselle Vuoden luontokirja -kilpailussa, jonka on voittanut vuonna 2016 teos Metsän salainen elämä ja vuonna 2017 Meren aarteet.

“Vuoden luontokirja -kilpailussa etsitään joka vuosi suomalaiskustanteista teosta, jossa luonnon- ja ympäristönsuojelun sanoma pääsee vahvasti esille. Voittajakirjan valinnassa kiinnitetään huomiota lukijaystävälliseen kieleen sekä ulkoasuun”, kertoo WWF tiedotteessaan. Lue lisää kilpailusta WWF:n sivuilta.

Tilaa Lähikuvassa kuikka

Tilaa Meren aarteet

Tilaa Metsän salainen elämä

Pekka Lehtonen
Pekka Lehtonen
Martti Perämäki
Martti Perämäki

 

 

 

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: