Tutkimusmatkoja saarille sai Vuoden tiedekirja 2016 -kunniamaininnan

 

Kunniamaininta oli jo toinen Ilkka Hanskin teokselle myönnetty.

Tutkimusmatkoja saarille sai myös WWF:n Vuoden luontokirja 2016 -kunniamaininnan.

Palkintoraadin perustelut:

Tutkimusmatkoja saarille on akateemikko Ilkka Hanskin viimeiseksi jäänyt teos. Hanskin elämäntyö saariekologian tutkimuksessa on ollut kansainvälisestikin mitattuna tieteen ehdotonta eturintamaa.  Borneosta Grönlantiin ulottuvien tutkimuskohteiden esittely saa lukijan havahtumaan, millaisia seurauksia ihmisen toiminnalla on luonnon monimuotoisuudelle ja miten tämä monimuotoisuus on vaarantumassa. Hyvin kirjoitettu ja taidokkaasti toimitettu kirja avaa tutkijan työtä lukijalle ymmärrettävästi. Niin asiantuntijat kuin luonnontieteistä yleisesti kiinnostuneet lukijat voivat ammentaa kirjasta jotakin uutta ja kiehtovaa.

Gaudeamukselta valittiin vuoden 2016 finaalikymmenikköön peräti kolme teosta: Ilkka Hanskin Tutkimusmatkoja saarille. Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa, Juho Saaren toimittama Yksinäisten Suomi sekä Matti Vuennon Virukset. Näkymättömät vihollisetVuoden tiedekirjaksi valittiin Marjo Laitalan ja Vesa Puurosen teos Yhteiskunnan tahra (Vastapaino 2016).

feature-tiedekirjaehdokkaat

Palkinnon myöntävät Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Suomen tiedekustantajien liitto. Se rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Palkintoraatiin kuuluivat tänä vuonna professori Erik Bonsdorff, dosentti Ulla-Maija Peltonen ja professori Jukka Rantala. Raadin sihteerinä toimi Tieteellisten seuran valtuuskunnan julkaisupäällikkö Johanna Lilja.

Tästä pääset lukemaan Tieteellisten seurain valtuuskunnan Vuoden tiedekirja 2016 -tiedotteen.

Lisätietoja:
Johanna Lilja
Julkaisupäällikkö
Tieteellisten seurain valtuuskunta
johanna.lilja@tsv.fi
puh. 09 228 69 229, 044 730 5737
http://www.tieteenpaivat.fi

 

Kunniamaininnan otti vastaan Ilkka Hanskin puoliso Eeva Furman.

 

 

 

 

 

 

 

Laita hyvä kiertämään: