Yliopistoon! Murhia, juonitteluja, rakkaustarinoita! 13.5. / Gaudeamus Kirja & Kahvi

9789524952897Kaikille avoin keskustelutilaisuus pidetään maanantaina 13.5.2013 klo 14.00 alkaen Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Kaisa-talo, Helsinki).

Omista yliopistoajoistaan ja yliopistomaailmasta keskustelevat Joel Kuortti ja M. A. Numminen. Keskustelua vetää päätoimittaja Kirsti Sintonen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Suomalainen yliopisto on levittäytynyt vuoden 1640 jälkeen eri puolille maata ja yhtä kauan se on toiminut näyttämönä paitsi opinnoille, juhlille ja rahahuolille myös juonitteluille, tragedioille ja rakkaustarinoille. Suomalainen kaunokirjallisuus on ammentanut aiheita yliopistomaailmasta niin tapahtumien taustoina kuin opiskelijoidensa kautta alusta asti.

Uutuusteos Yliopistoon! Kaunokirjallisia kuvauksia akateemisesta maailmasta (Gaudeamus 2013) esittelee 55 teosta eri aikakausilta aina Yrjö Koskisesta, Jalmari Finnestä ja Eino Leinosta M. A. Nummiseen, Virpi Hämeen-Anttilaan ja Elina Hirvoseen. Kuvaukset sisältävät paljon kuvitelmaa, mutta vuosisatojen varrella tapahtuneet todelliset muutokset näkyvät – jos ei suoraan niin ainakin rivien välistä.

”Yliopisto näyttäytyy aina omasta näkökulmastamme, sellaisena kuin sen omien kokemustemme kautta opimme tuntemaan. Nämä kokemukset ovat aina ainutlaatuisia ja siten tosia”, muistuttaa kirjan kirjoittanut Joel Kuortti.

Teos avaa lukijoille uusia näkökulmia yliopistoon – niin historiallisesti, paikallisesti kuin kokemuksellisestikin.

https://www.gaudeamus.fi/joel-kuortti-yliopistoon-042013/

Joel Kuortti on Turun yliopiston englantilaisen filologian professori ja kieli- ja käännöstieteiden laitoksen johtaja. Hän on intian-englantilaisen kirjallisuuden asiantuntija ja kiinnostunut kulttuurintutkimuksesta.

Laita hyvä kiertämään: