Elina Hellqvist & Jyri Komulainen (toim.): Henkisyyttä ja mielenrauhaa

Mistä joogassa on kysymys? Pyritäänkö sen avulla terveyteen vai henkiseen valaistumiseen? Vai kenties molempiin? Ja mitä valaistumisella tässä yhteydessä tarkoitetaan?

Joogan ja mindfulnessin kaltaisista, aiemmin vaihtoehtoisista ilmiöistä on tullut osa valtavirtaa Suomessa. Meille on rantautunut myös vaikeammin määriteltäviä kulttuurisia virtauksia, kuten esoteeriseen perinteeseen pohjautuva uushenkisyys ja uuteen hyvinvointikulttuuriin niveltyvä kehopositiivinen henkisyys. Suomalaisessa muuttuvassa kulttuurissa Aasian uskontoperinteet ovat läsnä, vaikka niitä ei ole aina helppo tunnistaa.

Henkisyyttä ja mielenrauhaa analysoi näitä ilmiöitä uskontotieteen näkökulmasta, pohtii niiden kristillisiä sovelluksia ja selvittää, kuinka kokemuksellisuuden merkitys on korostunut yhtenä aikamme henkisyyden tuntomerkkinä. Teos peilaa joogaa ja mindfulnessia kristilliseen teologiaan ja esittelee länsimaisen henkisyyden aatehistoriaa. Samalla se tarjoaa kiinnostavaa tietoa länsimaisen kulttuurihistorian vähemmän tunnetusta esoteerisesta puolesta.

Henkisyyttä ja mielenrauhaa on ensimmäinen suomenkielinen kirja, jossa joogaa ja mindfulnessia tarkastellaan uskontotieteen ja teologian välinein.

Sisällys

Toimittajat

Elina Hellqvist

Elina Hellqvist, TT, vs. johtaja, Kirkon lähetystyön keskus

 

 

 

 

 

Jyri Komulainen. Kuva Kirkon viestintä / Aarne Ormio

Jyri Komulainen, TT, dosentti, tutkija, Kirkon tutkimuskeskus

 

 

 

 

 

Muut kirjoittajat

Pekka Yrjänä Hiltunen, KM, eläkeläinen
Ville Husgafvel, FM, uskontotieteen väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto
Kimmo Ketola, FT, dosentti, tutkija, Kirkon tutkimuskeskus
Mika K T Pajunen, TT, AmO, toiminnanjohtaja, Hiljaisuuden Ystävät ry
Jussi Sohlberg, TM, tutkimuskoordinaattori, Kirkon tutkimuskeskus

 

 

Laita hyvä kiertämään: