Kirjat

Joonas Maristo & Andrei Sergejeff (toim.)

Aikamme monta islamia

Aikamme monta islamia

Kustantajan hinta

25,00 

Joonas Maristo & Andrei Sergejeff (toim.)

Aikamme monta islamia

Aikamme monta islamia monipuolistaa rohkeasti islam-kuvaa esittelemällä sen ilmenemismuotoja eri puolilla maailmaa. Millaista on Marokon siirtotyöläisten maanläheinen kansanislam? Mihin mietiskelevät jaavalaismuslimit katosivat?

Millaista on Marokon siirtotyöläisten maanläheinen kansanislam? Miksi Ghanaan virtaa apua sekä Iranista että Saudi-Arabiasta? Mihin mietiskelevät jaavalaismuslimit katosivat? Onko salafistien toiminnassa jotain salaista? Missä päin maailmaa imaamillekin voi tarjota pikarillisen viiniä? Millaisia islamiin pohjautuvia viestejä Kanye Westin ja Jay Z:n lyriikat sisältävät?

Aikamme monta islamia monipuolistaa rohkeasti islam-kuvaa esittelemällä sen ilmenemismuotoja eri puolilla maailmaa. Se on helppolukuinen tietopaketti, jossa käsitellään ajankohtaisia islamin muotoja, kuten Iranin valtiouskontoa, Hamasin ideologiaa, Talibanin islamia ja Turkin AKP-puolueen poliittista islamia.

Näiden lisäksi tarkasteluun nostetaan tuntemattomampia islamilaisia yhteisöjä, joihin kuuluvat Intian Keralan mappilat, turkkilaisen mystikon Said Nursin seuraajat ja Suomessa asuvat tataarit.

Saatavilla e-kirjana. Painettu kirja on loppuunmyyty.

Kirjoittajat / toimittajat

Joonas Maristo

Joonas Maristo, FT, on tutkinut varhaista islamilaista historiankirjoitusta ja persiankielistä runoutta. Hän on kommentoinut asiantuntijana usein Iraniin liittyviä aiheita.

Andrei Sergejeff 

Andrei Sergejeff on valmistunut Helsingin yliopistosta pääaineenaan arabian kielen ja islamin tutkimus. Hän on perehtynyt etenkin islamilaiseen talouteen sekä islamin ja modernin maailman suhteeseen.

Muut kirjoittajat

Helena Hallenberg, FT, on väitellyt islamin pyhimyskultista ja tutkinut Kiinan hui-muslimien terveyskäsityksiä.

Marja-Leena Heikkilä-Horn, FT, opettaa Kaakkois-Aasian historiaa ja uskontoja Mahidolin yliopistossa Nakhon Pathomissa Thaimaassa.

Jaakko Hämeen-Anttila, FT, on arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Helsingin yliopistossa.

Marko Juntunen, FT, on antropologi sekä arabian kielen tulkki ja kääntäjä. Hänen erikoisalaansa on Marokon sosiaalinen todellisuus, erityisesti siirtolaisuuden näkökulmasta.

Hannu Juusola, FT, on seemiläisten kielten ja kulttuurien professori Helsingin yliopistossa.

Antero Leitzinger, VT, on kansainvälisen muuttoliikkeen ja kulttuurien välisen vuorovaikutuksen asiantuntija.

Ilkka Lindstedt, FT, on opiskellut arabian kielen ja islamin tutkimusta Helsingin yliopistossa ja väitellyt arabiankielisestä historiankirjoituksesta vuonna 2013.

Elisa Rekola valmistelee Helsingin yliopistossa pro gradua Iranin islamilaisesta lainsäädännöstä. Hän on työskennellyt muun muassa Maahanmuuttoviraston maatietopalvelussa Iraniin erikoistuvana tutkijana.

Minna Saarnivaara, FM, on Lähi-idän politiikkaan, islamismiin ja poliittiseen väkivaltaan erikoistunut asiantuntija. Hän on tutkinut erityisesti palestiinalaista Hamasia ja sen itsemurhaiskutaktiikkaa.

Lauri Tainio, FM, on Turkkiin erikoistunut vapaa tutkija ja siviilikriisinhallinnan asiantuntija, joka on perehtynyt erityisesti poliittiseen väkivaltaan, ihmisoikeuksiin ja vähemmistöihin Turkissa.

Tapio Tamminen, FT, on kulttuuriantropologi, tutkija ja tietokirjailija, joka on aiemmin toiminut myös kehitysmaatutkimuksen opettajana.

Mikko Viitamäki, FT, käsittelee väitöskirjassaan runouden käyttöä qawwali-musiikissa. Hän toimii Etelä-Aasian tutkimuksen yliopistonlehtorina maailman kulttuurien laitoksella Helsingin yliopistossa.

Holger Weiss, FT, on yleisen historian professori Åbo Akademissa. Hän on tutkinut laajasti erityisesti Länsi-Afrikan historiaa uudella ajalla.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top