Kirjat

Aila-Leena Matthies, Anu-Riina Svenlin & Kati Turtiainen (toim.)

Aikuissosiaalityö

Tieto, käytäntö ja vaikuttavuus

9789523451124

Kustantajan hinta

36,00 

Aila-Leena Matthies, Anu-Riina Svenlin & Kati Turtiainen (toim.)

Aikuissosiaalityö

Tieto, käytäntö ja vaikuttavuus

Aikuissosiaalityö on yhteiskunnallisesti merkittävä kenttä, jota ajankohtaiset ilmiöt työttömyydestä maahanmuuttoon muovaavat. Aikuisten parissa tehtävällä työllä on välillisiä vaikutuksia myös lapsiin ja vanhuksiin.

Aikuissosiaalityö on yhteiskunnallisesti merkittävä kenttä, jota ajankohtaiset ilmiöt työttömyydestä maahanmuuttoon muovaavat. Aikuisten parissa tehtävällä työllä on välillisiä vaikutuksia myös lapsiin ja vanhuksiin.

Teos tarjoaa tutkittua tietoa aikuissosiaalityön keskeisistä ilmiöistä. Se esittelee kokonaisvaltaisen teoreettisen mallin, jonka avulla voidaan tulkita ja kehittää aikuissosiaalityön vaikuttavuutta. Analyysin kohteena ovat aikuissosiaalityön yhteiskunnallinen konteksti ja asiakkaiden elämäntilanne, moniammatillinen ja asiakkaan oma toimijuus, työn sisältö eli interventiot sekä mekanismit ja vaikutukset.

Aikuissosiaalityö on suunnattu erityisesti sosiaalityön ammattilaisille, tutkijoille ja opiskelijoille, mutta lisäksi se toimii yleisempänä läpileikkauksena tästä yhteiskuntapolitiikan alueesta. Se herättelee myös keskustelua 2020-luvun aikuissosiaalityöstä ja sen asiakkaiden asemasta suhteessa yhteiskunnan eriarvoistaviin rakenteisiin.

Kirjoittajat / toimittajat

Aila-Leena Matthies

Aila-Leena Matthies, YTT, on sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Anu-Riina Svenlin

Anu-Riina Svenlin, YTT, on sosiaalityön yliopisto-opettaja Jyväskylän yliopistossa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Kati Turtiainen

Kati Turtiainen, YTT, on sosiaalityön yliopistonlehtori ja maahanmuuttotyön tutkimuksen dosentti Jyväskylän yliopistossa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Muut kirjoittajat

Sirkka Alho, YTT, sosiaalityön yliopistonopettaja, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Eeva Elfving Ström, YTM, sosiaalityön jatko-opiskelija, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Johtava sosiaalityöntekijä, Espoon kaupunki.

Johanna Hiitola, YTT, dosentti (yhteiskuntapolitiikka/Itä-Suomen yliopisto ja sosiaalityö/Jyväskylän yliopisto). Yliopistonlehtori, sukupuolentutkimus, Oulun yliopisto.

Maija Jäppinen, VTT, yliopistonlehtori, sosiaalityö, Helsingin yliopisto.

Teija Karttunen, YTT, sosiaalityön esimies, Psykososiaaliset palvelut, Vantaan kaupunki.

Minna Kivipelto, YTT, dosentti, tutkimuspäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tuomo Kokkonen, YTT, sosiaalityön yliopistonopettaja, Jyväskylän yliopisto.

Erja Koponen, VTM, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveysministeriö.

Mikko Mäntysaari, YTT, Sosiaalityön professori (emeritus), Jyväskylän yliopisto.

Seija Okulov, YTL, suunnittelija, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate, Itä-Suomen yliopisto. Projektitutkija, Kainuun sosiaalityön koulutus- ja kehittämishanke.

Rauno Perttula, YTT, sosiaalityöntekijä, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite.

Niina Rantamäki, YTM, projektitutkija, sosiaalityön jatko-opiskelija, Jyväskylä yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Päivi Rissanen, VTT, kehittäjäsosiaalityöntekijä, Mielenterveyden keskusliitto, Recovery-toimintaorientaatio mielenterveyspalveluissa -hanke (ESR).

Ulla Salovaara, YTT, FM, YTM, yliopistonopettaja, Jyväskylän yliopisto.

Ingo Stamm, Dr. Phil., tutkijatohtori, apurahatutkija, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Anne Tuikka, YTM, aikuissosiaalityöntekijä, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. SOSRAKE-osaamisverkosto-hankkeen aluekehittäjä.

Tuula Tuominen, YTM, toimitusjohtaja, sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos.

Katri Viitasalo, YTT, sosiaalityön yliopistonopettaja, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Mira Välimaa, YTM, sosiaalityön jatko-opiskelija, Jyväskylän yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Sosiaalityöntekijä, Seinäjoen kaupunki.

Sami Ylistö, YTM, sosiaalityön jatko-opiskelija ja yliopistonopettaja, Jyväskylän yliopisto. Sosiaalityöntekijä, Jyväskylän kaupunki.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top