Kirjat

Jaakkojuhani Peltonen

Aleksanteri Suuri – sankari ja myytti

9789523451148

Kustantajan hinta

32,00 

Jaakkojuhani Peltonen

Aleksanteri Suuri – sankari ja myytti

Kanava-tietokirjapalkinnon ehdokas 2021. Aleksanteri Suuri, Makedonian kuningas ja legendaarinen soturi,  ehti lyhyen valtakautensa aikana johtaa armeijansa tunnetun maailman ääriin asti. Hänen myyttinsä on säilynyt tähän päivään saakka ja saa yhä uusia kerroksia.

Kirjan tiedot

2021
ISBN 9789523451148
Sidottu
264 sivua, kuvitettu
KL 91

Mitä yhteistä on Julius Caesarilla, William Shakespearella, kuningatar Kristiinalla ja Jim Morrisonilla?

Aleksanteri Suuri, yksi historian tunnetuimmista henkilöistä, on inspiroinut heitä kaikkia. Makedonian kuningas ehti lyhyen valtakautensa aikana johtaa armeijansa tunnetun maailman ääriin asti, ja hänen myyttinsä on säilynyt tähän päivään saakka.

Aleksanteri Suuri – sankari ja myytti esittelee, millä tavoin legendaarista soturia on vuosituhansien ajan hyödynnetty moninaisten poliittisten, moraalisten ja ideologisten tarkoitusperien ajamiseen. Aleksanteria on pidetty niin Zeuksen kuin Egyptin viimeisen faaraonkin poikana, ja esimerkiksi profeetta Danielin näkyjen nelipäisen leopardin ja Koraanin Kaksisarvisen on tulkittu viittaavan häneen.

Aleksanteri on myös innoittanut taiteentekijöitä. Keskiajalla Aleksanterista kertovaa kirjallisuutta julkaistiin Skandinaviaa ja Kaakkois-Aasiaa myöten, ja sittemmin hän on löytänyt paikkansa muun muassa Bollywood-elokuvien ja japanilaisen animaation kuvastossa.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Jaakkojuhani Peltonen

Jaakkojuhani Peltonen, FT väitteli tohtoriksi Tampereen yliopistossa vuonna 2017 pääaineenaan yleinen historia. Hän on profiloitunut Aleksanteri Suuri -tutkijana kansainvälisessä tiedeyhteisössä ja perehtynyt historian käyttöön antiikin maailmassa. Peltonen työskenteli vierailevana tutkijana Lontoossa King’s Collegessa vuosina 2018–2020. Kuva Jenni Tuominen
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top