Kirjat

Peter Metcalf

Antropologia

Johdatus perusteisiin

Antropologia

Kustantajan hinta

34,00 

Peter Metcalf

Antropologia

Johdatus perusteisiin

Antropologia esittelee kulttuurien tutkimuksen käytännön työtä, keskeisimmät tutkimusalat ja alan kehitystä. Kirjassa selvitetään, mitä kulttuurilla tarkoitetaan antropologian tutkimuskohteena ja millaisilla menetelmillä kulttuuria tutkitaan.

Kirjan tiedot

2018
ISBN 9789524954846
Suomentaneet Matti Eräsaari, Timo Kallinen ja Katja Uusihakala
Alkuteos: Anthropology. The Basics (2005)
Nidottu
286 sivua
KL 49

Carl von Linné määritteli vielä vuonna 1757, että eurooppalaiset ovat ”keltaruskeahiuksisia ja sinisilmäisiä”. Tuntemattoman määrittely on historiassa osoittautunut oman elinpiirinsä sokeuttamille tutkijoille vaikeaksi. Esimerkiksi hirviöt, noidat ja puoli-ihmiset ovat kautta aikojen olleet käteviä kategorioita, joihin voi siivota itselle vieraat ja pelottavan tuntuiset olennot.

Antropologia esittelee kulttuurien tutkimuksen käytännön työtä, keskeisimmät tutkimusalat ja alan kehitystä. Kirjassa selvitetään, mitä kulttuurilla tarkoitetaan antropologian tutkimuskohteena ja millaisilla menetelmillä kulttuuria tutkitaan. Teoksessa virheelliset käsitykset erillisistä ihmisroduista romutetaan. Lisäksi selviää, miten järjestäytynyt yhteiskunta voi hyvin toimia ilman valtiomaista rakennetta tai erillistä johtajaa ja kuinka perhesuhteisiin ja kuolemaan suhtaudutaan eri puolilla maailmaa.

Esimerkit antropologian merkittävimmistä oivalluksista osoittavat, kuinka tärkeää muunlaisten kulttuurien tuntemus on sekä toisten että oman yhteiskunnan ilmiöiden ymmärtämisessä. Teos toimii johdatuksena antropologiaan opintojaan aloittavalle sekä helppotajuisena matkana maailman ympäri kielistä, kulttuureista ja uskonnoista kiinnostuneelle lukijalle.

Kirjoittajat / toimittajat

Peter Metcalf

Peter Metcalf on Virginian yliopiston emeritusprofessori. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten kuolemaa ja hautajaisia käsittelevästä tutkimuksestaan sekä antropologisen kenttätyön henkilökohtaisuutta käsittelevästä teoksestaan They Lie, We Lie: Getting on with Anthropology. Metcalf on lisäksi tehnyt pitkän uran Borneon tutkijana.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top