Kirjat

Kaarina Mönkkönen, Annukka Tapani & Tapani Kokkonen

Arvoa ja arvottomuutta

Arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemukset hyvän elämän perustana

Arvoa ja arvottomuutta

Kustantajan hinta

32,00 

Kaarina Mönkkönen, Annukka Tapani & Tapani Kokkonen

Arvoa ja arvottomuutta

Arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemukset hyvän elämän perustana

Arvoa ja arvottomuutta kertoo muun muassa laajan kysely- ja haastatteluaineiston perusteella siitä, mikä saa ihmiset tuntemaan itsensä arvokkaiksi suomalaisessa yhteiskunnassa ja millaiset seikat pitävät pinnalla elämän myrskyissä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 9/2023

ISBN 9789523452381
Nidottu
Noin 200 sivua
KL 30.13
Kansi: Satu Kontinen

Ihmisenä olemisen ytimessä on kytkös toisiin ihmisiin. Myös henkilökohtaiset unelmat ja tavoitteet muodostuvat yhteydessä muihin. Tämä haastaa vallalla olevaa yksilökeskeistä ihmiskuvaa. Tuottavuutta painottavassa yhteiskunnassa arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemukset usein ohitetaan liian helposti. Niin työyhteisöissä kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden kohtaamisissakin on erityisen tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Arvoa ja arvottomuutta kertoo muun muassa laajan kysely- ja haastatteluaineiston perusteella siitä, mikä saa ihmiset tuntemaan itsensä arvokkaiksi suomalaisessa yhteiskunnassa ja millaiset seikat pitävät pinnalla elämän myrskyissä. Teoksessa ihmiset kertovat myös, millaiset tilanteet ovat loukanneet heidän arvokkuuttaan. Millaista on, kun ei ole ketään, jonka puoleen kääntyä?

Jokainen haluaa ja ansaitsee tuntea kuuluvansa joukkoon, ja tunnustuksen puute tekee kipeää. Miten voisimme yhteiskuntana edistää kaikkien ihmisten arvokkuuden kokemuksia?

Kirjoittajat / toimittajat

Tapani Kokkonen

Tapani Kokkonen, YTM, tutkii kommunikatiivista vuorovaikutusta ja dialogisuuden käsitettä sekä arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemuksia.

Kaarina Mönkkönen

Kaarina Mönkkönen, YTT, dosentti, on vanhempi yliopistonlehtori Itä-Suomen yliopistossa sekä työyhteisökouluttaja.  

Annukka Tapani

Annukka Tapani, VTT, toimii yliopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top