Kirjat

Jussi Jalonen

Ayn Rand – kapitalismin valtiatar

9789523450288

Kustantajan hinta

34,00 

Jussi Jalonen

Ayn Rand – kapitalismin valtiatar

Individualismin nimeen vannonut Ayn Rand oli kapitalismin moraalisuuden vankkumaton puolestapuhuja, josta tuli 1950-luvulta lähtien yhdysvaltalaisen taloudellisen oikeiston tärkeä taustavaikuttaja.

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450288
Sidottu
395 sivua, kuvitettu
KL 99, 98.312

Vuonna 2008 puhjennut finanssikriisi järisytti maailmantaloutta perustuksia myöten. Samalla se herätti kysymään, mitkä ovat kriisiin johtaneen talousajattelun moraaliset ja filosofiset perusteet. Vastausta etsivä törmää tavan takaa samaan, voimakkaitakin tunteita puolesta ja vastaan herättävään nimeen. Kuka on Ayn Rand?

Venäläis-yhdysvaltalainen Rand teki varsinaisen uransa elokuvakäsikirjoittajana ja romaanikirjailijana mutta halusi profiloitua myös filosofina ja markkinatalousteoreetikkona. Individualismin nimeen vannonut Rand oli kapitalismin moraalisuuden vankkumaton puolestapuhuja, josta tuli 1950-luvulta lähtien yhdysvaltalaisen taloudellisen oikeiston tärkeä taustavaikuttaja.

Ayn Rand – kapitalismin valtiatar kuvaa tämän moniulotteisen ja värikkään hahmon elämäntyötä kirjailijana, filosofina ja mielipidevaikuttajana. Kartoittamalla Randin ristiriitoja herättänyttä ajattelua ja sen jälkivaikutusta teos auttaa ymmärtämään Yhdysvaltoja toisen maailmansodan jälkeen mutta myös ajankohtaista poliittista ja taloudellista keskustelua Suomessa.

Kirjoittajat / toimittajat

Jussi Jalonen

Jussi Jalonen, FT, toimii historiantutkijana Tampereen yliopistolla. Hänen erikoisalaansa on sodan sosiaali- ja kulttuurihistoria. Kuva: Milla Talassalo

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top