Kirjat

Markus Kantola

Blairista Brexitiin

Britannian tie Euroopan laidalle

9789523450295

Kustantajan hinta

34,00 

Markus Kantola

Blairista Brexitiin

Britannian tie Euroopan laidalle

Miten Britannia ajautui tai ohjattiin kohti Euroopan marginaalia? Blairista Brexitiin selvittää viime vuosikymmenten poliittisia käänteitä Britanniassa ja osoittaa EU-eron reunalle johtaneiden myrskyisten tapahtumien historialliset juuret.

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450295
Sidottu
308 sivua
KL 95.13

Vielä sata vuotta sitten Britannia hallitsi valtavaa aluetta, johon kuului neljännes maapallon asukkaista. Imperiumin hajoamisen jälkeenkin kuningaskunta on ollut huomattava kansainvälinen toimija, mutta onko sen mahti nyt murtumassa? Miten Britannia ajautui tai ohjattiin kohti Euroopan marginaalia?

Blairista Brexitiin selvittää viime vuosikymmenten poliittisia käänteitä Britanniassa ja osoittaa EU-eron reunalle johtaneiden myrskyisten tapahtumien historialliset juuret. Brittiläiseen politiikkaan kuuluva ja aggressiivisen sanomalehdistön valvoma traditionalismi on näkynyt myös Margaret Thatcherin ja Tony Blairin yrityksissä viedä yhteiskuntaa aivan uuteen suuntaan.

Teos on ajankohtainen analyysi maasta, joka puhuttaa nyt kaikkia eurooppalaisia. Avaamalla keskeisiä poliittisia kädenvääntöjä se auttaa ymmärtämään esimerkiksi Britannian osallistumista Irakin sotaan ja päätöstä äänestää Skotlannin itsenäisyydestä sekä lopulta Euroopan unionissa pysymisestä.

Kirjoittajat / toimittajat

Markus Kantola

Markus Kantola, FT, on johtamiseen erikoistunut Britannian ja Yhdysvaltojen politiikan tutkija ja teologi. Hän toimii yliopisto-opettajana Turun kauppakorkeakoulun Porin-yksikössä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top