Kirjat

Jaakko Suominen, Petri Saarikoski & Elina Vaahensalo

Digitaalisia kohtaamisia

Verkkokeskustelut BBS-purkeista sosiaaliseen mediaan

9789523450387

Kustantajan hinta

32,00 

Jaakko Suominen, Petri Saarikoski & Elina Vaahensalo

Digitaalisia kohtaamisia

Verkkokeskustelut BBS-purkeista sosiaaliseen mediaan

Internetin arkipäiväistyminen, sosiaalinen media ja mobiiliteknologia ovat tehneet verkko- ja tietokonevälitteisestä keskustelusta helppoa ja nopeaa. Mitkä seikat yhdistävät ja erottavat keskustelijoita vuosikymmenestä toiseen?

Verkon keskustelualustat ovat jo vuosikymmeniä tarjonneet juttuseuraa – ensin harva­lukuisille harrastajille, sitten kaikelle kansalle. Internetin arkipäiväistyminen, sosiaalinen media ja mobiiliteknologia ovat tehneet verkko- ja tietokonevälitteisestä keskustelusta helppoa ja nopeaa. Mistä keskustelujen sheriffit, trollit, symppaajat ja lurkkaajat ovat tulleet, ja mihin he ovat menneet?

Digitaalisia kohtaamisia esittelee verkkokeskustelujen historiaa 1980-luvulta tähän päivään suomalaisesta näkökulmasta. Kirjassa tarkastellaan kunkin aikakauden suosituimpia keskusteluympäristöjä ja kuumimpia puheenaiheita. Mitkä seikat yhdistävät ja erottavat keskustelijoita vuosikymmenestä toiseen?

Kirja kuvaa myös verkkokeskustelujen herättämää huolta. Nimettömänä ja kasvottomana on helppo suoltaa asiattomuuksia ja vihamielisiä kommentteja, joten keskustelujen sisältöä on syytä voida suitsia. Sanomisen vapautta on koeteltu verkkokeskustelujen alkuvaiheesta lähtien, vaikka ilmiö tuntuu 2010-luvulla ajankohtaisemmalta kuin koskaan.

Kirjoittajat / toimittajat

Petri Saarikoski

Petri Saarikoski, FT, on digitaalisen kulttuurin yliopistonlehtori sekä dosentti Turun yliopistossa.

Jaakko Suominen

Jaakko Suominen, FT, on digitaalisen kulttuurin professori Turun yliopistossa.

Elina Vaahensalo

Elina Vaahensalo, FM, työskentelee Turun yliopistossa digitaalisen kulttuurin tutkimuksen parissa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top