Kirjat

Anna-Kaisa Hiltunen

Euroopan porteilla

Turvapaikkapolitiikan vaikeat vaiheet

9789523450059

Kustantajan hinta

34,00 

Anna-Kaisa Hiltunen

Euroopan porteilla

Turvapaikkapolitiikan vaikeat vaiheet

Vuoden 2015 pakolaiskriisi aiheutti myrskyisän väittelyn Euroopan unionissa. Todellinen kriisi syntyi siksi, ettei EU:n turvapaikkapolitiikka ollut kunnossa: jäsenmaat olivat erimielisiä siitä, kuinka paljon EU saa kontrolloida maahantuloa ja millainen valta jäsenmailla itsellään on päättää turvapaikkapolitiikastaan.

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450059
Nidottu
357 sivua, kuvitettu
KL 32.21

Vuoden 2015 pakolaiskriisi aiheutti myrskyisän väittelyn Euroopan unionissa. Unioniin saapui kriisin vaikeimpana vuonna alle kaksi prosenttia maailman yli 68 miljoonasta kodistaan paenneesta ihmisestä, mutta suhtautuminen tulijoihin jakoi mielipiteet jyrkästi niin neuvottelupöydissä kuin verkkokeskusteluissakin.

Turvapaikanhakijoita ei ollut niin paljon, että heidän auttamisensa olisi ollut mahdotonta EU:lle. Todellinen kriisi syntyi siksi, ettei EU:n turvapaikkapolitiikka ollut kunnossa: jäsenmaat olivat erimielisiä siitä, kuinka paljon EU saa kontrolloida maahantuloa ja millainen valta jäsenmailla itsellään on päättää turvapaikkapolitiikastaan. Ponnistelut kriisin ratkaisemiseksi jatkuvat yhä.

Euroopan porteilla on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja EU:n turvapaikkapolitiikan taustoista ja historiasta. Teoksessa avautuu EU:n jäsenmaiden ja eri toimielinten rooli eurooppalaisessa turvapaikkapolitiikassa. Samalla esitetään uusia näkökulmia siihen, millainen globaali pakolaispolitiikka voisi auttaa turvaa hakevia ihmisiä tulevaisuudessa. Tällöin voitaisiin estää myös inhimillisten tragedioiden toistuminen.

Kirjoittajat / toimittajat

Anna-Kaisa Hiltunen

Anna-Kaisa Hiltunen, YTM, työskentelee Ulkopoliittisessa instituutissa Ulkopolitiikka- lehden toimitussihteerinä. Kuva Ulkopoliittinen instituutti

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top