Kirjat

Vesa Heikkinen, Eero Voutilainen, Petri Lauerma, Ulla Tiililä & Mikko Lounela (toim.)

Genreanalyysi

Tekstilajitutkimuksen käsikirja

Genreanalyysi

Kustantajan hinta

53,00 

Vesa Heikkinen, Eero Voutilainen, Petri Lauerma, Ulla Tiililä & Mikko Lounela (toim.)

Genreanalyysi

Tekstilajitutkimuksen käsikirja

Genreanalyysi on kattava esitys tekstilajitutkimuksesta ja sen käsitteistä. Mitä genre tarkoittaa? Millaisia genrejä on? Miten genret muuttuvat? Miten genret liittyvät ihmisten välisiin valtasuhteisiin?

Kirjan tiedot

2012
ISBN 9789524952248
Sidottu
813 sivua
KL 88.2

Genret eli tekstilajit vaikuttavat kaikkialla ihmiselämässä – niin koulussa, työssä kuin vapaa-aikanakin. Genreanalyysi on kattava esitys tekstilajitutkimuksesta ja sen käsitteistä. Mitä genre tarkoittaa? Millaisia genrejä on? Miten genret muuttuvat? Miten genret liittyvät ihmisten välisiin valtasuhteisiin?

Kirjoitetun ja puhutun kielenkäytön lisäksi pureudutaan musiikin, kuvien ja audiovisuaalisen viestinnän lajeihin. Havainnollinen käsikirja esittelee tekstilajitutkimuksen eri osa-alueita ja menetelmiä lapsenkielentutkimuksesta politiikantutkimukseen ja televisiotutkimukseen. Lisäksi lukijalle selviää, mitä tarkoittavat aineisto ja korpus, diskurssi, ideologia, intertekstuaalisuus, kieli, kielioppi, konteksti, multimodaalisuus, rekisteri, teksti, tekstityyppi ja tyyli(laji).

Genreanalyysi soveltuu kieli-, kulttuuri- ja yhteiskuntatieteellisten alojen ammattilaisille, korkeakouluopiskelijoille, opettajille ja tutkijoille sekä käytännön tekstityötä tekeville toimittajille, kääntäjille ja kielenhuoltajille.

Teos julkaistiin yhteistyössä Kotimaisten kielten keskuksen kanssa.

Kirjoittajat / toimittajat

Vesa Heikkinen

Vesa Heikkinen, FT, on Oulun yliopiston suomen kielen dosentti, tekstintutkija, kolumnisti ja tietokirjailija sekä politiikan kielen asiantuntija Politiikkaradion ”Puheet päreiksi” -ohjelmassa. Twitterissä Heikkinen tunnetaan tosenttina. Kuva: Kirkko ja kaupunki -media / Maija Saari

Ulla Tiililä

Ulla Tiililä on kielitieteilijä. Hän työskentelee Kotimaisten kielten keskuksessa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top