Kirjat

Pekka Valtonen

Hullun keisarin hovissa

Alkemisteja, tähtitieteilijöitä ja taiteilijoita Rudolf II:n Prahassa

Hullun keisarin hovissa

Kustantajan hinta

32,00 

Pekka Valtonen

Hullun keisarin hovissa

Alkemisteja, tähtitieteilijöitä ja taiteilijoita Rudolf II:n Prahassa

Savu nousee 1600-luvun Euroopassa. Turkkilaisia vastaan on sodittu pitkään, ja uskonnolliset sekä valtapoliittiset kiistat kiristävät katolisten ja protestanttien välejä. Valtavien paineiden alla Pyhän saksalaisroomalaisen keisarikunnan keisari Rudolf II (1552–1612) sulkeutuu linnaansa Prahassa. Hullun keisarin hovissa avaa näkymän Euroopan sydämeen hetkeä ennen kolmikymmenvuotisen sodan puhkeamista.

Kirjan tiedot

2020
ISBN 9789523450714
Sidottu
271 sivua, kuvitettu
KL 91.7, 99.13, 90.2

Savu nousee 1600-luvun Euroopassa. Turkkilaisia vastaan on sodittu pitkään, ja uskonnolliset sekä valtapoliittiset kiistat kiristävät katolisten ja protestanttien välejä.

Valtavien paineiden alla Pyhän saksalaisroomalaisen keisarikunnan keisari Rudolf II (1552–1612) sulkeutuu linnaansa Prahassa. Erakkokeisari hakee lohtua vertaansa vailla olevasta taide- ja esinekokoelmastaan, jossa Albrecht Dürerin maalauksen vierestä saattaa löytää seireenin leukaluun tai feenikslinnun höyheniä. Habsburgin mahtisukuun kuuluvaa Rudolf II:ta oli siunattu maallisella vallalla, mutta tämän masennukseen taipuvaisen hallitsijan todellisia intohimoja olivat taiteet ja tieteet. Hovissa viihtyivätkin niin taiteen suurnimet kuin eturivin tähtitieteilijät Tyko Brahe ja Johannes Kepler.

Hullun keisarin hovissa avaa näkymän Euroopan sydämeen hetkeä ennen kolmikymmenvuotisen sodan puhkeamista. Se kertoo traagisesta henkilöstä, joka unelmoi sukunsa kunnian kasvattamisesta mutta joutuu veljensä syrjäyttämäksi – ja maailmasta, jossa harjoitetaan rinta rinnan niin alkemiaa, magiaa kuin tähtitiedettäkin.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Pekka Valtonen

Pekka Valtonen

Pekka Valtonen, FT, on historioitsija ja antropologi sekä tietokirjailija. Hän on Latinalaisen Amerikan tutkimuksen ja historian dosentti Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Valtoselle on myönnetty Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinto vuonna 2020. Kuva: Alper Sevgör
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top