Kirjat

Antti Oulasvirta (toim.)

Ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus

Ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus

Kustantajan hinta

24,00 

Antti Oulasvirta (toim.)

Ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus

Ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus käsittelee informaatioteknologiaa ihmisen psykologisten ja sosiaalisten ominaisuuksien näkökulmasta. Teos käy läpi tietotekniikan ja käyttöliittymien kehitysvaiheita reikäkorttikoneista kosketusnäyttöihin ja ihmisen tunnetiloja tulkitseviin sensoreihin.

Kirjan tiedot

2011
ISBN 9789524957090 (e-kirja)
E-kirja
320 sivua
KL 61, K

Tietotekniikka on yksi nopeimmin kehittyvistä ja merkittävimmistä teollisuuden aloista. Jotta uudet tietotekniset keksinnöt ja sovellukset menestyisivät, niissä on yhä enemmän huomioitava käyttäjän toiveet ja valmiudet.

Ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus käsittelee informaatioteknologiaa ihmisen psykologisten ja sosiaalisten ominaisuuksien näkökulmasta. Teos käy läpi tietotekniikan ja käyttöliittymien kehitysvaiheita reikäkorttikoneista kosketusnäyttöihin ja ihmisen tunnetiloja tulkitseviin sensoreihin. Millaisia mahdollisuuksia ja ongelmia arjessa huomaamattomasti yleistyvään tietotekniikkaan liittyy? Mitä suunnittelussa on otettava huomioon, jotta tekniikka ei ohjaisi ihmistä vaan ihminen ohjaisi tekniikkaa? Voiko tietotekniikka kehittyä rajattomasti?

Tämä ensimmäinen suomenkielinen kokonaisteos ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksesta soveltuu sekä alan ammattilaisille että sellaiseksi opiskeleville. Sen näkökohtia voi hyödyntää monenlaisessa tuotekehityksessä alasta riippumatta.

Painettu kirja on loppuunmyyty. Saatavilla e-kirjana.

Kirjoittajat / toimittajat

Antti Oulasvirta

Antti Oulasvirta, FT, vanhempi tutkija, Aalto-yliopisto & Helsingin yliopisto, Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT.

Muut kirjoittajat

Heikki Ailisto, TkT, tutkimusprofessori, Teknologian tutkimuskeskus VTT; dosentti, Oulun yliopisto, tietojenkäsittelytieteiden laitos.

Mikko Berg, DI, tutkija, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Tiedon ja innovaatioiden tutkimuskeskus CKIR.

Sampsa Hyysalo, FT, tutkijatohtori, Helsingin yliopiston tutkijakollegium; dosentti, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, johtamisen laitos.

Poika Isokoski, FT, professori (vt.), Tampereen yliopisto, informaatiotieteiden yksikkö.

Ilpo Kojo, FT, dosentti, Helsingin yliopisto (psykologia); Chief Science Officer, Fluid Interaction Oy.

Ilpo Koskinen, FT, professori, Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu, muotoilun laitos.

Jaakko Kurhila, FT, opintoesimies, Helsingin yliopisto, tietojenkäsittelytieteen laitos.

Kari Kuutti, FT, professori, Oulun yliopisto, tietojenkäsittelytieteiden laitos.

Kari Pulli, PhD, Nokia Fellow, Nokian tutkimuskeskus, Palo Alto, Kalifornia; dosentti, Oulun yliopisto, sähkötekniikan osasto.

Timo Saari, FT, professori, Temple University, Philadelphia, Pennsylvania; vanhempi tutkija, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Tiedon ja innovaatioiden tutkimuskeskus CKIR; vanhempi tutkija, Aalto-yliopisto & Helsingin yliopisto, Tietotekniikan tutkimuslaitos
HIIT.

Pertti Saariluoma, VTT, kognitiotieteen professori, Jyväskylän yliopisto.

Marko Turpeinen, TkT, johtaja, Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT) ICT Labs Helsinki; johtava tutkija, Aalto-yliopisto & Helsingin yliopisto, Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT; mediatekniikan professori, Kungliga Tekniska högskolan, Tukholma.

Kaisa Väänänen-Vainio-Mattila, KTT, käytettävyyden professori, Tampereen teknillinen yliopisto; vieraileva professori, Nokian tutkimuskeskus, Tampere.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top