Kirjat

Marika Haataja

Ihmisiä nautintojen ajassa

Kuinka käsitykset seksuaalisuudesta muuttuvat?

Ihmisiä nautintojen ajassa

Kustantajan hinta

29,00 

Marika Haataja

Ihmisiä nautintojen ajassa

Kuinka käsitykset seksuaalisuudesta muuttuvat?

Mitä on seksuaalisuus? Onko nautinto tärkeää? Millaista seksuaalielämää on mahdollista haluta? Ihmisiä nautintojen ajassa tarjoaa oivalluksia ja ravistelee harhoja seksuaalisuuden luonnollisuudesta.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451797
Nidottu
211 sivua
KL 30.12
Kansi: Emmi Kyytsönen

Mitä on seksuaalisuus? Onko nautinto tärkeää? Millaista seksuaalielämää on mahdollista haluta?

Seksuaalisuuteen liittyvät käsitykset muuttuvat jatkuvasti, ohjaavat ajatuksiamme ja saavat meidät toteuttamaan seksuaalisuutta tietyin tavoin. Nykyiset käsityksemme seksuaalisuudesta ovat monella tapaa yhtä hataralla pohjalla kuin esimerkiksi 1900-luvun alussa laajasti hyväksytyt näkemykset, joiden mukaan naisten seksuaaliset halut ja tarpeet ovat olemattomia.

Ihmisiä nautintojen ajassa tarjoaa oivalluksia ja ravistelee harhoja seksuaalisuuden luonnollisuudesta. Tieto seksuaalisuudesta on aina yhteiskunnan ja kulttuurin – kulloistenkin ihanteiden, odotusten ja arvojen – määrittelemää ja rajaamaa. Tähän liittyykin paradoksi: seksuaalisuutta koskeva tieto auttaa meitä ymmärtämään sitä paremmin, mutta toisaalta samanaikaisesti seksuaalisuus otetaan sanoilla haltuun. Voidaankin ajatella, että seksuaalinen vapautuminen on aina illuusio, joka perustuu sillä hetkellä olemassa olevaan tietoon.

Kirjoittajat / toimittajat

Marika Haataja

Marika Haataja, YTT, FM, on yhteiskuntatieteilijä ja kulttuurihistorioitsija. Tutkimustyössään hän on perehtynyt sukupuolta, seksuaalisuutta ja tiedontuotantoa koskeviin kysymyksiin. Kuva: Annina Mannila.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top