Kirjat

Panu Raatikainen

Ihmistieteet ja filosofia

Ihmistieteet ja filosofia

Kustantajan hinta

30,00 

Panu Raatikainen

Ihmistieteet ja filosofia

Voidaanko ihmismieltä, inhimillistä kulttuuria ja yhteiskuntaa ylipäänsä tutkia tieteellisesti? Noudattavatko ihmistieteet ja luonnontieteet pohjimmiltaan samaa tieteellistä menetelmää vai onko ihmistieteillä oma luonnontieteistä poikkeava lähestymistapansa?

Kirjan tiedot

2004
ISBN 9789516628984
Nidottu
173 sivua
KL 11, K

Yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden asema tieteiden joukossa on monien kiistojen kohteena. Voidaanko ihmismieltä, inhimillistä kulttuuria ja yhteiskuntaa ylipäänsä tutkia tieteellisesti? Noudattavatko ihmistieteet ja luonnontieteet pohjimmiltaan samaa tieteellistä menetelmää vai onko ihmistieteillä oma luonnontieteistä poikkeava lähestymistapansa? Voiko tiede ja erityisesti ihmistä tutkiva tiede olla “arvovapaata”?

Ihmistieteet ja filosofia etsii vastauksia näihin kysymyksiin ja esittelee samalla keskeiset vaihtoehtoiset lähestymistavat, joilla niitä on tarkasteltu.

Teos ei edellytä filosofisia esitietoja, joten se soveltuu kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Se sopii myös metodologiseksi oppikirjaksi kaikille ihmistieteellisille aloille.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Panu Raatikainen

Panu Raatikainen, FT, on filosofian apulaisprofessori Tampereen yliopistossa ja teoreettisen filosofian dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt mielenfilosofiaan, kielifilosofiaan, tieteenfilosofiaan ja logiikkaan.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös