Kirjat

Meri Heinonen (toim.)

Ikuisuuden odotus

Uskonto keskiajan kulttuurissa

Ikuisuuden odotus

Kustantajan hinta

29,00 

Meri Heinonen (toim.)

Ikuisuuden odotus

Uskonto keskiajan kulttuurissa

Teos tarjoaa yleiskuvan sydänkeskiajan uskonelämästä: siinä tarkastellaan kristillistä ikuisuuden odotusta sekä luostarissa että kaupungin kaduilla. eos soveltuu oppikirjaksi historia-aineisiin ja kulttuurintutkimukseen sekä avaa uusia näkökulmia kaikille keskiajasta, historiasta ja eurooppalaisuuden juurista kiinnostuneille.

Kirjan tiedot

2011
ISBN 9789516627888
Nidottu
262 sivua
KL 28, K

Teos tarjoaa yleiskuvan sydänkeskiajan uskonelämästä: siinä tarkastellaan kristillistä ikuisuuden odotusta sekä luostarissa että kaupungin kaduilla. Esille tulevat pyhimyskulttien käyttö maallisissa valtakamppailuissa, pyhimysten esikuvallinen merkitys ja ihmekertomusten joskus epäilyttävätkin ainekset.

Teos selvittää, miten naiset toimivat saadakseen äänensä kuuluville kirkon ja miesten määrittämässä kulttuurissa: kirjoituksissa pohditaan niin maallikkonaisten pyhittymistä kuin mystikoiden kokemuksiakin. Keskiajan kirjallista traditiota tarkastellaan uskonnollisen liikkeen synnystä kertovan legendan ja sen tulkinnan valossa. Lisäksi pohditaan sisälukutaidon merkitystä – miten siirtyminen äänettömään lukemiseen vaikutti koko kirjalliseen kulttuuriin?

Teos soveltuu oppikirjaksi historia-aineisiin ja kulttuurintutkimukseen sekä avaa uusia näkökulmia kaikille keskiajasta, historiasta ja nykyisen eurooppalaisuuden juurista kiinnostuneille.

Painettu kirja on loppuunmyyty.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top