Kirjat

Mira Hulkkonen

Ilmasto-oivalluksia

Kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi

Ilmasto-oivalluksia

Kustantajan hinta

32,00 

Mira Hulkkonen

Ilmasto-oivalluksia

Kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi

Ihmismielessä on ansojen lisäksi mielikuvituksen ja kielen kaltaisia supervoimia, jotka voidaan valjastaa ilmastokatastrofin torjumiseen – tai mihin tahansa muutokseen kohti parempaa. Lempeällä ja omakohtaisella otteella kirjoitettu teos ammentaa niin ilmastotutkimuksesta kuin psykologiasta, käyttäytymistieteistä ja viestinnän tutkimuksesta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2023

ISBN 9789523452312
Nidottu
399 sivua, kuvitettu
KL 50.1, 14
Kansi: Jukka Aalto

Ilmasto on muutoksessa. Nyt on meidän vuoromme muuttua. Mutta kuinka tehdä se niin, että alkukantaiset aivomme kehräävät tyytyväisyydestä?

Ilmasto-oivalluksia syntyi halusta ymmärtää, miksi pelkkä tieto ei riitä muutosmotivaation lähteeksi. Ajatukset sumenevat ja perustelut pakenevat, kun pitäisi esimerkiksi luopua välittömästä mielihyvästä ja nähdä valintojen laajemmat vaikutukset. Ihmismielessä on kuitenkin ansojen lisäksi myös mielikuvituksen ja kielen kaltaisia supervoimia, jotka voidaan valjastaa ilmastokatastrofin torjumiseen – tai mihin tahansa muutokseen kohti parempaa.

Lempeällä ja omakohtaisella otteella kirjoitettu teos ammentaa niin ilmastotutkimuksesta kuin psykologiasta, käyttäytymistieteistä ja viestinnän tutkimuksesta. Se johdattaa tunnistamaan ihmismielen vahvuudet sekä jipot, joiden avulla vältämme ansat ja ylitämme esteet matkalla parempaan tulevaisuuteen. Teos antaa toivoa ja auttaa oivaltamaan, että suuretkin ongelmat on mahdollista selättää, kun niitä ratkotaan ihmismielelle palkitsevin keinoin.

Download the English presentation of the book here.

Kirjoittajat / toimittajat

Mira Hulkkonen

Mira Hulkkonen, FT, on ilmastotutkija ja tiedeviestinnän asiantuntija. Hän on omistautunut ilmastonmuutoksen tieteelliselle ymmärtämiselle ja torjunnalle ja tarkastelee työssään aina rinnakkain ilmakehää ja ihmistä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top