Kirjat

Joonas Maristo

Islamilaisen oikeuden historia

Šarian monet merkitykset

Islamilaisen oikeuden historia

Kustantajan hinta

36,00 

Joonas Maristo

Islamilaisen oikeuden historia

Šarian monet merkitykset

Islamilainen oikeus on yli tuhat vuotta vanha kirjallinen ja eletyn elämän tulkintatraditio. Se käsittää koko ihmiselämän kirjon antaen ohjeita, suosituksia ja määräyksiä paastosta ja pyhiinvaelluksesta kaupankäyntiin ja poliittisiin käytäntöihin. Islamilaisen oikeuden historia valottaa yleistajuisesti šaria-käsitteen muotoutumista, merkityksiä ja sisältöä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2023

ISBN 9789523452350
Nidottu
349 sivua
KL 29.7, 33, 3
Kansi: Maria Manner

Islamilainen oikeus, šaria, on yli tuhat vuotta vanha kirjallinen ja elävän elämän tulkintatraditio. Se kattaa ihmiselämän koko kirjon antaen ohjeita, suosituksia ja määräyksiä paastosta ja rukoilusta kaupankäyntiin ja poliittiseen toimintaan. Islamilainen oikeus mielletään usein väärin laiksi tai lakikirjaksi.

Islamilaisen oikeuden historia valottaa yleistajuisesti šaria-käsitteen muotoutumista, merkitystä ja sisältöä. Islamilaisen oikeuden lähteet ovat islamin ilmoitus, Koraani ja profeetta Muhammadin perimätieto, mutta niiden tulkinnat muuttuvat ajassa. Viime aikoina esimerkiksi feministiset ja vähemmistöjä puolustavat näkökulmat ovat löytäneet vaihtoehtoja perinteisille käsityksille.

Kansallisvaltioiden nousun myötä islamilaisen oikeuden vaikutus muslimimaiden lainsäädännössä on kaventunut huomattavasti. Politiikassa islamiin perustuvilla hankkeilla tai niiden vastustuksella on kuitenkin suurta merkitystä. Silti äärimmäisiä tulkintoja hyödyntävät väkivaltaiset liikkeet toimivat kaikkialla vailla lain suojaa.

Kirjoittajat / toimittajat

Joonas Maristo

Joonas Maristo, FT, on tutkinut varhaista islamilaista historiankirjoitusta ja persiankielistä runoutta. Hän on kommentoinut asiantuntijana usein Iraniin liittyviä aiheita.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top