Kirjat

Eeva Eronen

Jättiläisen askeleet

Matka Kiinan talouteen

Jättiläisen askeleet

Kustantajan hinta

34,00 

Eeva Eronen

Jättiläisen askeleet

Matka Kiinan talouteen

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2017. Jättiläisen askeleet näyttää, kuinka yksipuoluejärjestelmän ja markkinatalouden yhdistävä Kiinan talous pyörii.

Kiina nousi 1970-luvun uudistusten jälkeen nopeasti maailmanlaajuiseksi talousmahdiksi. Nyky-Kiinan moniulotteinen talous toimii oman logiikkansa mukaan mutta muuttuu vauhdilla.

Jättiläisen askeleet näyttää, kuinka yksipuoluejärjestelmän ja markkinatalouden yhdistävä Kiinan talous pyörii. Teos kuljettaa niin kuumeneville asuntomarkkinoille, omalaatuisille rahoitusmarkkinoille kuin Kiinan yrityskentällekin. Kehityksestä huolimatta menestyksen hedelmät ovat jakautuneet epätasaisesti. Monet kaupunkilaiset ovat vaurastuneet, mutta maaseudulla köyhyys on arkipäivää. Talouskasvun hidastuessa Kiina etsii taloudelleen uutta suuntaa sekä pyrkii eroon vanhan kasvumallin ongelmista.

Kirjassa ovat tärkeässä osassa tavallisten kiinalaisten tarinat. Nuoripari suunnittelee ensiasunnon ostoa Shanghaissa, jossa hinnat hipovat pilviä. Eläkeläisherra koettaa hankkia lisätienestejä osakesijoituksilla. Shenzhenin nuoret bisnesnaiset kertovat startup-yrittäjän arjesta maassa, jota johtaa kommunistinen puolue. Kiinan talouteen kurkistetaan myös suomalaisyritysten näkökulmasta.

Kirjoittajat / toimittajat

Eeva Eronen

Eeva Eronen on Kiinan asioihin perehtynyt taloustoimittaja. Hän on opiskellut Fudanin yliopistossa ja avustanut Shanghaissa Taloussanomia ja Forbes-lehteä. Kuva: Jaakko Lehtinen

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top