Kirjat

Raimo Harjula

Jeesus

Mies myyttien takana

Jeesus

Kustantajan hinta

34,00 

Raimo Harjula

Jeesus

Mies myyttien takana

Jeesus. Mies myyttien takana kurkistaa myyttien ja symbo­lien tuolle puolen sekä hahmottelee kuvaa historiallisesta Galilean profeetasta. Se on ensimmäinen suomalainen uskonto­tieteellinen tutkimus historian Jeesuksen elämästä ja persoonasta.

Kirjan tiedot

2011
ISBN 9789524952101
192 sivua
KL 20, K

Mitä ajatella Jeesuksen ihmeellisestä syntymästä? Mitä kertomukset ihmeteoista tarkoittavat? Miksi Jeesus raivostutti aikalaisiaan? Mikä on tyhjän haudan arvoitus?

Jeesus Nasaretilainen oli saarnaaja ja parantaja, joka syntyi vähän ennen ajanlaskumme alkua. Hän julisti rajatonta lähimmäisenrakkautta, puolusti ”syntisiä” sekä muita syrjäytyneitä ja väliinputoajia ja vaati aikansa juutalaisuutta uudistumaan. Yhteiskuntarauhaa uhkaavana kansanvillitsijänä hänet teloitettiin Jerusalemissa vuonna 30.

Jeesus. Mies myyttien takana kurkistaa myyttien ja symbo­lien tuolle puolen sekä hahmottelee kuvaa historiallisesta Galilean profeetasta. Raamatun evankeliumeja tarkastellaan pyhänä pidetyn ihmisen elämäkertoina. Monista uskonnoista tuttujen myyttisten aihelmien kuten neitseestäsyntymisen ja ylösnousemuksen avulla ne kertovat merkityksistä, joita Jeesuksen seuraajat Mestariinsa liittivät. Teos esittelee myös Jeesuksen myyttiytymistä muun muassa Afrikan ja Aasian kulttuureissa.

Jeesus on ensimmäinen suomalainen uskonto­tieteellinen tutkimus historian Jeesuksen elämästä ja persoonasta. Se on kiinnostavaa luettavaa kenelle tahansa kirkkoon kuuluvalle tai siihen kuulumattomalle sekä kaikille eurooppalaisen kulttuurin historiasta kiinnostuneille.

Painettu kirja on loppuunmyyty.

Kirjoittajat / toimittajat

Raimo Harjula

Raimo Harjula (1937–2012) oli Helsingin yliopiston uskonto­tieteen dosentti ja tutkija, joka oli kristinuskon lisäksi perehtynyt buddhalaisuuteen, hinduismiin ja Itä-Afrikan perinteisiin uskontoihin.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top