Kirjat

Tuomas Akvinolainen

Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta

Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta

Kustantajan hinta

38,00 

Tuomas Akvinolainen

Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta

Tuomas Akvinolaisen Summa theologiae on keskiajan filosofian ja teologian tunnetuin teos. Hänen tavoitteenaan oli käsitellä siinä kaikki teologiset ja filosofiset kysymykset. Suomennos sisältää järkälemäisen teoksen alkuosan, joka käsittelee teologian perusteita ja valaisee koko Tuomaan ajattelun lähtökohtia.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2023

ISBN 9789523452275
Suomentanut Toivo J. Holopainen, alkuteos Summa theologiae (n. 1265–1274)
Sidottu
Noin 450 sivua
KL 11.2
Kansi: Eeva Louhio

Tuomas Akvinolaisen Summa theologiae on keskiajan filosofian ja teologian tunnetuin teos. Hänen tavoitteenaan oli käsitellä siinä kaikki teologiset ja filosofiset kysymykset. Tuomas pyrki yhdistämään aristoteelisen filosofian ja kristinuskon, ja häntä pidetään edelleen yhtenä katolisen kirkon pääopettajista.

Suomennos sisältää järkälemäisen teoksen alkuosan, joka käsittelee teologian perusteita ja valaisee koko Tuomaan ajattelun lähtökohtia. Summa theologiae alkaa kuuluisalla Jumalan olemassaolon todistuksella, joka on teoksen tunnetuin jakso. Jumalan olemassaolon Tuomas todistaa viidellä eri tavalla, joita hän kutsuu ”viideksi tieksi”. Sen jälkeen teoksessa tarkastellaan Jumalan olemisen tapaa ja ominaisuuksia. Jumalan toimintaa koskevassa jaksossa Tuomas käsittelee muun muassa Jumalan tiedon ja tahdon luonnetta, kaikkivaltiutta ja predestinaatiota.

Teokseen sisältyy suomentajan laaja johdanto, joka asettaa Tuomaan teoksen historialliseen yhteyteensä. Lukijan avuksi suomennokseen on laadittu myös perusteelliset selitykset.

Kirjoittajat / toimittajat

Tuomas Akvinolainen

Tuomas Akvinolainen (1225–1274) oli katolinen teologi ja filosofi. Hänet tunnettiin lisänimellä Doctor angelicus, ”enkelimäinen tohtori”.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top