Kirjat

Erja Kettunen (toim.)

Kaakkois-Aasia

Talous, ympäristö ja yhteiskunta

9789523450073

Kustantajan hinta

32,00 

Erja Kettunen (toim.)

Kaakkois-Aasia

Talous, ympäristö ja yhteiskunta

Usein unohtuu, että Intian ja Kiinan väliin jäävä alue on pinta-alaltaan ja väkiluvultaan lähes Euroopan kokoinen, ja sen taloudellinen ja kulttuurinen merkitys on alati vahvistumassa. Kaakkois-Aasia on ensimmäinen suomenkielinen alueen nykykehitystä esittelevä teos.

Kaakkois-Aasia tunnetaan rannoistaan ja sademetsistään mutta myös monista viime vuosikymmenien vakavimmista konflikteista. Usein unohtuu, että tämä Intian ja Kiinan väliin jäävä alue on pinta-alaltaan ja väkiluvultaan lähes Euroopan kokoinen, ja sen taloudellinen ja kulttuurinen merkitys on alati vahvistumassa. Millaisia mahdollisuuksia maat tarjoavat esimerkiksi liiketoiminnalle ja kauppasuhteille?

Kaakkois-Aasia on ensimmäinen suomenkielinen alueen nykykehitystä esittelevä teos. Se piirtää kuvan monikulttuurisesta ja poliittisesti kirjavasta mutta myös dynaamisesta ja keskinäiseen yhteistyöhön pyrkivästä maailmankolkasta. Teoksessa perehdytään myös Suomen ja Kaakkois-Aasian välisen kaupan historiaan. Alueen taloudellista ja poliittista kehitystä käsitellään sekä liiketoiminnan että kansalaisjärjestöjen näkökulmasta. Onko mailla edellytyksiä edistää esimerkiksi ympäristönsuojelua ja vastuullista liiketoimintaa?

Teos on tärkeää luettavaa paitsi Kaakkois-Aasiasta kiinnostuneille ja alueen maiden kanssa työskenteleville myös kaikille matkailijoille ja uteliaille maailmankansalaisille.

Kirjoittajat / toimittajat

Erja Kettunen-Matilainen

Erja Kettunen-Matilainen, KTT, on Turun yliopiston talousmaantieteen dosentti erityisalanaan Itä- ja Kaakkois-Aasian talousintegraatio ja liiketoimintaympäristöt. Hän toimii kansainvälisen talousmaantieteen yliopistonlehtorina Göteborgin yliopiston kauppakorkeakoulussa opetus- ja tutkimuskohteenaan Aasian kasvutaloudet sekä EU:n ja Aasian väliset taloussuhteet.

Muut kirjoittajat

Marja-Leena Heikkilä-Horn, FT, on opettanut vuodesta 2000 Kaakkois-Aasian historiaa ja uskontoja Mahidolin yliopistossa Thaimaassa.

Mira Käkönen, VTM, on väitöskirjatutkija kehitysmaatutkimuksen oppiaineessa Helsingin yliopistossa.

Anu Lounela, VTT, on antropologi ja yliopistotutkija Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuksen oppiaineessa Suomen Akatemian hankkeessa ”Water and Vulnerability in Fragile Societies” sekä vastuullinen tutkija sosiaaliantropologian oppiaineessa Kaakkois- Aasian valtionmuodostusta ja luonnonvarojen hyödykkeistämistä koskevassa hankkeessa.

Outi Luova, VTT, toimii Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksessa yliopistonlehtorina ja keskuksen varajohtajana. Hän on myös Yliopistojen Aasia-verkoston johtaja ja Helsingin yliopiston Itä-Aasian tutkimuksen dosentti.

Tuomo Rautakivi, Ph.D., toimii vanhempana neuvonantajana Lancang–Mekong-yhteistyöprojektissa. Lisäksi hän on vieraileva tutkija Jenderal Soedirman -yliopistossa Indonesiassa ja on opettanut thaimaalaisissa yliopistoissa erityisalanaan julkishallinto ja Asean-yhteistyö. Hän on Suomen kunniakonsuli Kaakkois-Thaimaassa.

Juha Sahi, FT, on tutkija Oulun yliopiston TCERC:n (Transcultural Encounters Research Center) kuuluvassa tutkimusryhmässä ”East Asia and the West in the 19th and 20th Centuries: Encounters, Interaction and Images” erityisalanaan kansainvälisen kaupan ja merenkulun historia. Lisäksi hän toimii kaupan alan tehtävissä Suomen ja Japanin välillä.

Anna Salmivaara, VTM, on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa kehitysmaatutkimuksen oppiaineessa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top