Kirjat

Kalle Kananoja

Kahlitut

Orjuuden historia Amerikan mantereella

Kahlitut

Kustantajan hinta

34,00 

Kalle Kananoja

Kahlitut

Orjuuden historia Amerikan mantereella

Orjakauppa Afrikan ja Amerikan mantereen välillä saavutti valtavat mittasuhteet uuden ajan alussa. Millaisia olivat Atlantin yli väkisin vietyjen ihmisten arki ja koettelemukset? Orjuudessa eläneet kykenivät oloista huolimatta pitämään kulttuuriaan elinvoimaisena ja myös selviytymään yhteisöllisyyden avulla.

Kirjan tiedot

2021
ISBN 9789523451056
Sidottu
319 sivua, kuvitettu
KL 98.3

Orjakauppa Afrikan ja Amerikan mantereen välillä saavutti valtavat mittasuhteet uuden ajan alussa, päättyi veristen yhteenottojen jälkeen vasta 1800-luvun lopulla ja ehti tuona aikana vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään.

Kahlitut kertoo, millaisia olivat Atlantin yli väkisin vietyjen ihmisten arki ja koettelemukset. Se selvittää, miksi juuri afrikkalaiset kuljetettiin Pohjois- ja Etelä-Amerikan orjaplantaaseille ja kuvaa ilmiötä myös omistajien ja afrikkalaisten kauppiaiden näkökulmasta. Orjakauppa oli tärkeänä palasena luomassa nykyisen maailmantalouden rakenteita.

Orjuudessa eläneet kykenivät oloista huolimatta pitämään kulttuuriaan elinvoimaisena ja myös selviytymään yhteisöllisyyden avulla. Millaisia vastarinnan muotoja käytettiin, ja miten vapaus lopulta muutti elämää? Mitä afrikkalaisuuden jälkiä voi nähdä vielä nykypäivänkin länsimaisessa populaarikulttuurissa? Millaista hintaa orjuudesta toisaalta yhä maksamme rasismin ja mellakoiden aikakaudella?

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Kalle Kananoja

Kalle Kananoja, FT, on Afrikan tutkimuksen dosentti Helsingin yliopistossa ja toimii yliopistotutkijana Oulun yliopistossa. Hänen tutkimusteemansa keskittyvät orjuuteen, etnisyyteen, uskonnollisuuteen ja parantamiseen Afrikan ja Brasilian historiassa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös