Kirjat

Ilkka Hanski, Ilkka Niiniluoto & Ilari Hetemäki (toim.)

Kaikki evoluutiosta

Kaikki evoluutiosta

Kustantajan hinta

19,00 

Ilkka Hanski, Ilkka Niiniluoto & Ilari Hetemäki (toim.)

Kaikki evoluutiosta

Kaikki evoluutiosta kokoaa samoihin kansiin ihmiskuntaa askarruttavia suuria kysymyksiä, niiden mahdollisia vastauksia ja - vielä lisää kysymyksiä. Millainen on ihmisen ja maailman tulevaisuus? Lisääkö globalisaatio ihmisten hyvinvointia ja vapautta? Entä mikä on luonnon monimuotoisuuden kohtalo globalisoituvassa maailmassa?

Kaikki evoluutiosta juhlistaa 200 vuotta sitten syntynyttä Charles Darwinia ja 150-vuotiasta teoriaa luonnonvalinnasta. Teoksen kirjoittajat ovat suomalaisia eturivin tutkijoita, jotka käsittelevät luonnon, ihmisen ja kulttuurin evoluutiota omien erikoisalojensa näkökulmista.

Yleistajuisissa ja innostavissa kirjoituksissa selvitetään evoluutioteorian peruskäsitteitä, oiotaan yleisiä väärinkäsityksiä evoluutiosta ja esitellään aihetta sivuavaa uutta tutkimusta.

Kaikki evoluutiosta kokoaa samoihin kansiin ihmiskuntaa askarruttavia suuria kysymyksiä, niiden mahdollisia vastauksia ja – vielä lisää kysymyksiä. Millainen on ihmisen ja maailman tulevaisuus? Lisääkö globalisaatio ihmisten hyvinvointia ja vapautta? Entä mikä on luonnon monimuotoisuuden kohtalo globalisoituvassa maailmassa? Asuttavatko maapalloa joskus keinotekoiset eliöt?

Teos on vuoden 2009 Tieteen päivien kirja.

Kirjoittajat / toimittajat

Ilkka Hanski

Ilkka Hanski (1953–2016) oli akateemikko ja maailman merkittävimpiä tutkijoita ekologian ja evoluutiobiologian alalla. Hän työskenteli Helsingin yliopistossa vuodesta 1980 ja johti Suomen Akatemian huippuyksiköihin kuuluvaa Metapopulaatiobiologian tutkimuskeskusta. Hänelle myönnettiin useita suuria tiedepalkintoja, muun muassa Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian Crafoord-palkinto, niin sanottu pikku-Nobel. Keväällä 2016 hänelle myönnettiin ensimmäisenä eurooppalaisena espanjalaisen BBVA-säätiön Frontiers of Knowledge -palkinto uraauurtavasta työstään…

Ilari Hetemäki

Ilari Hetemäki on Tieteen päivien pääsihteeri (2007–2023).

Ilkka Niiniluoto

Ilkka Niiniluoto, FT, on tieteen akateemikko ja teoreettisen filosofian emeritusprofessori Helsingin yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top