Kirjat

Leif C. Andersson, Ilari Hetemäki, Riitta Mustonen & Ari Sihvola (toim.)

Kaikki irti arjesta

Kaikki irti arjesta

Kustantajan hinta

21,00 

Leif C. Andersson, Ilari Hetemäki, Riitta Mustonen & Ari Sihvola (toim.)

Kaikki irti arjesta

Kaikki irti arjesta on monimuotoinen katsaus arkeen. Se pureutuu ilmiöihin, jotka koskettavat kaikkia: rutiineihin ja tabuihin, tunteisiin ja kommunikaatioon, syntymään ja kuolemaan.

Jokaisella on kokemuksia, ajatuksia ja näkemyksiä arjesta. Arkea onkin vaikea määritellä yksiselitteisesti. Tieteelle arki tarjoaa valtavan aiheiden ja lähestymistapojen kirjon, ja usein tieteen ongelmat ja oivallukset nousevat tavallisesta arkielämästä.

Kaikki irti arjesta on monimuotoinen katsaus arkeen. Se pureutuu ilmiöihin, jotka koskettavat kaikkia: rutiineihin ja tabuihin, tunteisiin ja kommunikaatioon, syntymään ja kuolemaan. Se hahmottelee arjen ääriviivoja menneestä tulevaan ja kokoaa yhteen arjen osatekijöitä asumisesta työhön ja viihteeseen. Esille tulevat myös pienen ihmisten arkeen vaikuttavat suuret rakenteet kuten maailmantalouden trendit, ilmastonmuutos ja tekniikan kehitys. Lisäksi lukija pääsee kurkistamaan tieteen ja sen tekijöiden arkeen.

Kirjoittajina on laaja joukko suomalaisia tutkijoita, joita yhdistää halu kertoa tieteestä yleistajuisesti. Teos julkistettiin 13.1.2011 Tieteen päivillä, ja se perustui Tieteen päivien ohjelmaan.

Kirjoittajat / toimittajat

Ilari Hetemäki

Ilari Hetemäki on Tieteen päivien pääsihteeri (2007–2023).

Ari Sihvola

Ari Sihvola on professori Aalto-yliopiston Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top