Kirjat

Taina Kinnunen

Kalifornia kutsuu

Kertomuksia eliittisiirtolaisuuden katveista

9789523450301

Kustantajan hinta

29,00 

Taina Kinnunen

Kalifornia kutsuu

Kertomuksia eliittisiirtolaisuuden katveista

Miltä tuntuu kotiäitiys ja uusi elämäntapa suomalaisen maahanmuuttajan silmin? Millaista on keskiluokkaisten valkoisten lasten elämä kilpailullisessa Piilaaksossa, kun koulu ja harrastukset vaativat veronsa?

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450301
Flex
216 sivua
KL 30.12

Kun itsenäinen ja koulutettu suomalaisnainen heittäytyy kotiäidiksi Yhdysvalloissa, mullistuu elämä monella tapaa. Näin ovat tehneet lukuisat naiset, jotka ovat muuttaneet puolisonsa työn perässä korkeatekno­logian kultamaille Kaliforniaan.

Kalifornia kutsuu piirtää tarkasti, viihdyttävästi ja vähän provosoivastikin esiin niin amerikkalaisen kuin suomalaisenkin yhteiskunnan ja kulttuurin vahvuuksia ja kipupisteitä. Esille tulevat Kalifornian ristiriitaisuudet: letkeä meno ja lempeä valo yhdistettynä maailman teknologiakeskuksen nopeatempoiseen sykkeeseen sekä suorituspaineisiin kouluissa ja työpaikoilla.

Miltä tuntuu kotiäitiys ja uusi elämäntapa suomalaisen maahanmuuttajan silmin? Millaista on keskiluokkaisten valkoisten lasten elämä kilpailullisessa Piilaaksossa, kun koulu ja harrastukset vaativat veronsa? Miten selviytyvät Kaliforniaan avioeronsa jälkeen asumaan jääneet naiset, jotka rakentavat amerikkalaisen unelmansa toiseen kertaan omin käsin täysin tyhjältä pöydältä?

Kirjoittajat / toimittajat

Taina Kinnunen

Taina Kinnunen on filosofian tohtori ja kulttuuriantropologian dosentti sekä kouluttaja ja luennoitsija. Kuva Teemu Lindroos

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top