Kirjat

Mika Kallioinen

Kartellien maa

Yritysten yhteistyö teollisessa Suomessa

Kartellien maa

Kustantajan hinta

34,00 

Mika Kallioinen

Kartellien maa

Yritysten yhteistyö teollisessa Suomessa

Kartellien maa kuvaa Suomen liike-elämän kartellisoitumista kartellien syntyvaiheista 1800-luvun jälkipuolelta niiden kieltämiseen 1990-luvun alussa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 8/2022

ISBN 9789523451896
Nidottu
Noin 220 sivua
KL 92, 36.09
Kansi: Ville Karppanen

Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa – jota on kutsuttu myös kartellien luvatuksi maaksi. Huonosta maineestaan huolimatta kilpailua rajoittaneet kartellit ovat olleet kiinteä osa Suomen taloutta ja kulkeneet käsi kädessä teollisen kehityksen kanssa. Yritysten näkökulmasta keskinäinen kilpailu on usein haitallista, ja myös valtio pitkään kannusti yrityksiä yhteistyöhön tai jopa edellytti sitä.

Kartellien maa kuvaa Suomen liike-elämän kartellisoitumista kartellien syntyvaiheista 1800-luvun jälkipuolelta niiden kieltämiseen 1990-luvun alussa. Ensimmäiset kartellit muodostettiin vientiteollisuudessa, mutta sittemmin niitä ilmaantui myös kotimarkkinoille. Ajan saatossa koordinoituja kilpailunrajoituksia esiintyi kymmenillä aloilla elintarvikkeista tekstiileihin ja kaapeleista kauneustuotteisiin.

Kartellit kiellettiin laissa vuonna 1993, mutta laittomia yritysyhteistyön muotoja paljastuu edelleen säännöllisin väliajoin.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Mika Kallioinen

Mika Kallioinen, FT, on Suomen historian dosentti ja yliopistonlehtori Turun yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös