Kirjat

Mikko T. Virtanen, Pirjo Hiidenmaa & Jyrki Nummi (toim.)

Kertomuksen keinoin

Tarinallisuus mediassa ja tietokirjallisuudessa

Kertomuksen keinoin

Kustantajan hinta

36,00 

Mikko T. Virtanen, Pirjo Hiidenmaa & Jyrki Nummi (toim.)

Kertomuksen keinoin

Tarinallisuus mediassa ja tietokirjallisuudessa

Omakohtaiset kertomukset koskettavat ja koukuttavat. Tarinat ja anekdootit auttavat kuvaamaan vivahteita ja yksityiskohtia, joille olisi muuten vaikea antaa konkreettista muotoa. Kertomukset viihdyttävät ja vakuuttavat, havainnollistavat ja tukevat argumentaatiota. Kertomuksen keinoin pohtii tarinoiden käyttöä mediassa ja tietokirjoissa.

Omakohtaiset kertomukset koskettavat ja koukuttavat. Tarinat ja anekdootit auttavat kuvaamaan vivahteita ja yksityiskohtia, joille olisi muuten vaikea antaa konkreettista muotoa. Kertomukset viihdyttävät ja vakuuttavat, havainnollistavat ja tukevat argumentaatiota.

Kertomuksen keinoin pohtii tarinoiden käyttöä mediassa ja tietokirjoissa. Teos analysoi toimittajien ja tietokirjailijoiden suosimia kerrontatekniikoita ja korostaa myös tarinankerronnan etiikkaa ja kriittistä medialukutaitoa. Miksi yksittäistapaus tuodaan julkisuuteen? Miten tosikertomus erotetaan sepitteestä?

Teos kokoaa yksiin kansiin kielen- ja kirjallisuudentutkijoiden näkökulmia. Se tarjoaa välineitä kertomusten käsittelyyn ja ymmärtämiseen niin tutkijoille, kirjoittajille kuin opettajillekin.

Kirjoittajat / toimittajat

Pirjo Hiidenmaa

Pirjo Hiidenmaa, FT, on tietokirjallisuuden ja -kirjoittamisen professori Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut tietokirjallisuuden kerrontakeinoista ja kriittisen lukutaidon edistämisestä.

Jyrki Nummi

Jyrki Nummi, FT, on kotimaisen kirjallisuuden professori Helsingin yliopistossa. Hänen nykyisiä tutkimusalueitaan ovat historiallinen poetiikka ja erityisesti Kivi-tutkimus.

Mikko T. Virtanen

Mikko T. Virtanen, FT, on suomen kielen tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat tarinankerronta kaunokirjallisuuden ulkopuolella sekä kirjoitettu vuorovaikutus eri muodoissaan.

Muut kirjoittajat

Anna Hollsten (FT, dos.) on kotimaisen kirjallisuuden yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa.

Laura Karttunen (FT) tutkii ja opettaa yleistä kirjallisuustiedettä Tampereen yliopistossa.

Ralf Kauranen (PD, politices doktor) johtaa Koneen Säätiön rahoittamaa, Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden oppiaineeseen sijoittuvaa hanketta ”Sarjakuva ja siirtolaisuus: Kuuluminen, kerronta, aktivismi”.

Päivi Koivisto (FT) on vapaa tutkija ja kustannustoimittaja.

Ilona Lindh (FM) on väitöskirjatutkija Helsingin yliopiston kielentutkimuksen tohtoriohjelmassa.

Olli Löytty (FT, dos.) tutkii ja opettaa kotimaista kirjallisuutta Turun yliopistossa.

Maria Mäkelä (FT, dos.) on yleisen kirjallisuustieteen yliopistonlehtori ja monitieteisen kertomustutkimuksen keskus Narraren johtaja Tampereen yliopistossa.

Sanna Nyqvist (FT) on yleisen kirjallisuustieteen dosentti Helsingin yliopistossa.

Henri Satokangas (FM) on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa.

Elina Vitikka (FM) on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top