Kirjat

Risto Saarinen & Vesa Hirvonen (toim.)

Keskiajan filosofia

Keskiajan filosofia

Kustantajan hinta

33,00 

Risto Saarinen & Vesa Hirvonen (toim.)

Keskiajan filosofia

Keskiajan filosofia esittelee yleistajuisesti ja kattavasti keskiajan filosofian tärkeimpiä suuntauksia, osa-alueita ja ajattelijoita Rooman valtakunnan tuhosta renessanssin syntyyn.

Kirjan tiedot

2008
ISBN 9789524950930
Nidottu
250 sivua
KL 11.2, K

Keskiaika oli filosofiassa luova ja älyllistä valoa säteillyt aikakausi. Logiikka ja filosofinen psykologia kehittyivät antiikin filosofian perinteestä, ja etiikka ja luonnontieteet jalostuivat itsenäisiksi aloiksi.

Kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin vuorovaikutuksessa teologian suhde filosofiaan tuli jatkuvan älyllisen pohdinnan kohteeksi.

Keskiajan filosofia esittelee yleistajuisesti ja kattavasti keskiajan filosofian tärkeimpiä suuntauksia, osa-alueita ja ajattelijoita Rooman valtakunnan tuhosta renessanssin syntyyn. Lisäksi tarkastellaan keskiajan filosofian tutkimusta ja lähteitä sekä sen nykyfilosofialle tarjoamia kiehtovia haasteita.

Suomalainen keskiajan tutkimus on saanut laajaa kansainvälistä huomiota. Keskiajan filosofia tuo nyt tämän tutkimuksen hedelmiä suomenkielisen lukijakunnan ulottuville.

Kirjoittajat / toimittajat

Risto Saarinen

Risto Saarinen on Helsingin yliopiston ekumeniikan professori ja Suomen Akatemian huippuyksikön ”Järki ja uskonnollinen hyväksyminen” johtaja. Kuva: Linda Tammisto

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top