Kirjat

Massimiano Bucchi

Kuinka voitetaan Nobelin palkinto

Kuinka voitetaan Nobelin palkinto

Kustantajan hinta

32,00 

Massimiano Bucchi

Kuinka voitetaan Nobelin palkinto

Kuinka voitetaan Nobelin palkinto sukeltaa Nobelin tiedepalkintojen historiaan niiden voittajien matkassa. Voittajien ohella tarkastellaan itse palkintoa: sen historiaa ja myöntämisen käytänteitä.

Kirjan tiedot

2018
ISBN 9789524954747
Italiasta suomentanut Laura Lahdensuu
Alkuteos: Come vincere un Nobel. Il premio piú famoso della scienza (2017)
Sidottu
Noin 295 sivua, piirroskuvitus
KL 91.81

Vuonna 1901 Wilhelm Conrad Röntgen vastaanotti kaikkien aikojen ensimmäisen Nobelin fysiikanpalkinnon löydöstä, jota hän itse piti hyvin vaatimattomana. Maailman kuuluisin palkinto on siitä lähtien rakentanut kuvaa tieteestä ja sen tekijöistä, keksinnöistä ja kehityksestä. Nobelisteja on pidetty luovina neroina ja kansallissankareina, jotka ovat antaneet tieteelle kasvot.

Kuinka voitetaan Nobelin palkinto sukeltaa Nobelin tiedepalkintojen historiaan niiden voittajien matkassa. Albert Einsteinin, James Watsonin ja Marie Curien tarinoiden lisäksi tutustutaan kaikkien aikojen nuorimpaan ja vanhimpaan nobelistiin sekä moniin tyypillisiin ja epätyypillisiin voittajiin. Osansa saavat myös tuntemattomammiksi jääneet palkinnonsaajat.

Voittajien ohella tarkastellaan itse palkintoa: sen historiaa ja myöntämisen käytänteitä. Kirja on varsinainen Nobel-trivian käsikirja kuvatessaan niin voittajien valintaprosessia kuin juhlallisuuksien kulkuakin. Teoksen näkökulma on vahvasti tieteessä, sen arvossa ja merkityksessä yhteiskunnalle.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Massimiano Bucchi

Massimiano Bucchi

Massimiano Bucchi on professori Trenton yliopistossa Italiassa. Hänen alansa on tieteen, teknologian ja yhteiskunnan suhde. Hän on myös toiminut vierailevana professorina useissa yliopistoissa Aasiassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Oseaniassa. Hän on kirjoittanut useita tiedettä popularisoivia kirjoja. Kuva: Thomas Fasting
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös