Kirjat

Sari Katajala-Peltomaa & Ville Vuolanto

Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla

Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla

Kustantajan hinta

36,00 

Sari Katajala-Peltomaa & Ville Vuolanto

Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla

Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla lähestyy lasten kokemuksia antiikissa ja keskiajalla tarinoiden ja konkreettisten esimerkkien kautta. Teos tuo esille lasten omia näkökulmia ja kokemuksia sekä vertailee elämää Rooman valtakunnassa ja sydänkeskiajalla.

Kirjan tiedot

2013
ISBN 9789524952989
Nidottu
301 sivua
KL 91.17, 91.6

Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla lähestyy lasten kokemuksia antiikissa ja keskiajalla tarinoiden ja konkreettisten esimerkkien kautta. Mistä arki koostui, miten tytöt ja pojat käyttivät aikansa, ja millaisia iloja ja suruja elämään kuului?

Usein ajatellaan, että lasten elämä antiikissa ja keskiajalla oli kurjaa ja heitä kohdeltiin julmasti. Vastakohdaksi esitetään valoisa ja sivistynyt nykyaika, joka korostaa lapsen oikeuksia. Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla osoittaa tuon käsityksen yksipuolisuuden. Lasten elämää luonnehti suhde vanhempiin ja muihin perheenjäseniin, leikki ja oppiminen niin koulussa kuin jokapäiväisissäkin askareissa – aivan kuten nykyäänkin. Toisaalta vanhan maailman lapsuus poikkeaa useimpien nykysuomalaisten lasten arjesta siinä, että suurin osa antiikin ja keskiajan lapsista aloitti työnteon jo hyvin nuorena ja uskonnolla oli suuri merkitys arkielämän käytännöissä.

Teos tuo esille lasten omia näkökulmia ja kokemuksia sekä vertailee elämää Rooman valtakunnassa ja sydänkeskiajalla. Elämänmakuisten esimerkkiensä ansiosta kirja on kiinnostavaa luettavaa. Se on ensimmäinen laaja suomeksi tehty tutkimus aiheesta, ja sen näkökulmat ovat kansainvälisestikin uraa uurtavia.2

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Sari Katajala-Peltomaa 

Sari Katajala-Peltomaa on yleisen historian dosentti ja keskiajan  tutkija Tampereen yliopistosta. Hänen tutkimusteemansa keskittyvät  arkeen, perheeseen, sukupuoleen ja elettyyn uskoon sydän- ja myöhäiskeskiajan Euroopassa.

Ville Vuolanto 

Ville Vuolanto on antiikintutkija ja   yleisen historian dosentti. Hän on myöhäisantiikin ja  varhaiskristillisen kulttuurin asiantuntija, joka on kiinnostunut  erityisesti perheestä ja lapsuudesta sekä arjen sosiaalihistoriasta.  Hän työskentelee Oslon yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös