Kirjat

Antti Malinen & Tuomo Tamminen

Leikitäänkö?

Lasten kaverisuhteet 1900-luvun Suomessa

Leikitäänkö?

Kustantajan hinta

36,00 

Antti Malinen & Tuomo Tamminen

Leikitäänkö?

Lasten kaverisuhteet 1900-luvun Suomessa

Leikitäänkö? avaa koskettavasti, millaista oli suomalaislasten elämä 1900-luvun eri vuosikymmeninä tilanteissa, kun aikuiset eivät olleet aktiivisesti läsnä. Muisteluihin ja haastatteluihin pohjautuvassa teoksessa lapsuudestaan kertovat avoimesti myös monet tunnetut henkilöt, kuten Tarja Halonen, Gustav Hägglund, Jenny Lehtinen ja Antti Holma.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2022

ISBN 9789523451681
Sidottu
Noin 350 sivua, kuvitettu
KL 92.7, 30
Kansi: Jukka Aalto

1900-luku mielletään Suomessa sotien ja kriisien mutta myös teollistumisen, kaupungistumisen ja parantuvan hyvinvoinnin vuosisatana. Katveeseen ovat kuitenkin jääneet lapset, jotka elivät tätä maailmaa todeksi kotona ja koulussa, pihoilla kaveriporukoissa tai yksin – seuraa enemmän tai vähemmän kaivaten.

Leikitäänkö? avaa koskettavasti, millaista oli suomalaislasten elämä eri vuosikymmeninä tilanteissa, kun aikuiset eivät olleet aktiivisesti läsnä. Millaisia leikkejä leikittiin ja keiden kanssa? Miten ystävyyssuhteet syntyivät, ja mitä ne merkitsivät? Kuinka lapsuus vaihtui nuoruuteen kavereiden kesken? Teos tuo esille myös synkkiä sävyjä, kuten kiusatuksi tulemista, ja paljastaa, millä tavoin aikuisten maailma ja sen normit ja arvot näkyivät lasten tekemisissä tai kirjoittamattomissa säännöissä.

Muisteluihin ja haastatteluihin pohjautuvassa teoksessa lapsuudestaan kertovat avoimesti myös monet tunnetut henkilöt, kuten Tarja Halonen, Gustav Hägglund, Jenny Lehtinen ja Antti Holma.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Antti Malinen

Antti Malinen on Suomen Akatemian tutkijatohtori ja erikoistunut lapsuuden, lastensuojelun ja perhe-elämän historiaan. Hän työskentelee Kokemuksen historian huippuyksikössä (HEX)

Tuomo Tamminen

Tuomo Tamminen on hämeenlinnalainen vapaa tiedetoimittaja ja tietokirjailija.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös