Kirjat

Riku Juti

Lyhyt metafysiikan historia

9789523450066

Kustantajan hinta

29,00 

Riku Juti

Lyhyt metafysiikan historia

Tarvitseeko nykyaikainen tieteellinen maailmankuva rinnalleen metafysiikkaa? Mikä on metafysiikan asema tänään? Mitä metafysiikan historia kertoo ihmisestä ja tämän tarpeesta selittää ympärillään avautuvaa todellisuutta?

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450066
Nidottu
254 sivua
KL 11

Metafysiikka tutkii olemisen merkitystä ja luonnetta eli olevaa itseään tai ”olevaa olevana”.

Metafysiikan historia jakautuu kahteen perinteeseen. Aristoteelisen metafysiikan tavoitteena oli tuntea luonto ymmärtämällä sen oma ihannejärjestys. Uudella ajalla yleistynyt kvantitatiivinen selitysmalli korvasi aristoteelisen linjan paljon maallisemmalla tavoitteella: miten luonnonjärjestys olisi hyödynnettävissä ihmisen tarpeisiin?

Lyhyt metafysiikan historia johdattaa lukijan aiheeseen syvällisesti, mutta tiiviisti ja yleistajuisesti. Metafysiikan pitkää ja monisäikeistä historiaa tarkastellaan sen kahden perinteen ja niiden vastakkainasettelun kautta. Teos pohtii, tarvitseeko nykyaikainen tieteellinen maailmankuva rinnalleen metafysiikkaa ja mikä on metafysiikan asema tänään. Mitä metafysiikan historia kertoo ihmisestä ja tämän tarpeesta selittää ympärillään avautuvaa todellisuutta?

Kirjoittajat / toimittajat

Riku Juti

Riku Juti on teoreettisen filosofian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on julkaissut mm. teokset Johdatus metafysiikkaan (2001) ja Tiedon filosofia antiikista nykyaikaan (2013).

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top