Kirjat

Jukka Laajarinne & Mari Luoma

Mansikkamysteeri

Tarina tiedon etsimisestä

Mansikkamysteeri

Kustantajan hinta

27,00 

Jukka Laajarinne & Mari Luoma

Mansikkamysteeri

Tarina tiedon etsimisestä

Riikkisen kotipesässä kuohuu. Jotkut ovat sairastuneet syötyään mansikoita. Yhdessä ystävänsä Oukan kanssa Riikkinen alkaa selvittää, ovatko huhut herkkumarjojen vaarallisuudesta totta. Mansikkamysteeri on jännittävä kertomus, joka avaa tieteellisen tutkimuksen ja tiedon luotettavuuden perusasioita. Erityisesti 6–9-vuotiaille suunnattu teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan kolmas, itsenäinen osa.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451643
Sidottu
48 sivua, värikuvitettu
KL L16.7, L85.22
Kansi: Mari Luoma

Niin monet puhuvat samaa. Mitä jos mansikat ovatkin myrkyllisiä?

Riikkisen kotipesässä kuohuu. Jotkut ovat sairastuneet syötyään mansikoita. Yhdessä ystävänsä Oukan kanssa Riikkinen alkaa selvittää, ovatko huhut herkkumarjojen vaarallisuudesta totta.

Tietoa etsiessään kaksikko kuulee toinen toistaan hurjempia tarinoita ja villimpiä väitteitä, mutta ketä oikein pitäisi uskoa? Kuka on hurmaava Humpu Uki, jonka mielestä kaikkien pitäisi syödä pelkästään jäkälää? Pystyvätkö tutkijaötökät auttamaan Riikkistä ja Oukkaa, kun nämä pohtivat, kenen perustelut ovat kaikkein vakuuttavimmat?

Mansikkamysteeri on jännittävä kertomus, joka avaa tieteellisen tutkimuksen ja tiedon luotettavuuden perusasioita. Se kannustaa kriittiseen ajatteluun sekä korostaa yhteistyön merkitystä asioiden tutkimisessa. Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan kolmas, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.

Kirjoittajat / toimittajat

Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne on vapaa kirjailija, joka on työskennellyt myös matemaattisten aineiden ja filosofian opettajana. Hänen teoksensa Madonluvut (2003) ja Isä vaihtaa vapaalle (2013) ovat olleet Finlandia Junior -palkintoehdokkaina.

Mari Luoma

Mari Luoma on kuvittaja, joka työskentelee toiminimellä MariLu Illustration. Kuva Kieran Sheehan

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top