Kirjat

Yury Shikalov

Markat, farkut ja sukkahousut

Laiton kauppa ja länsimuodin lumo Neuvostoliitossa

Markat, farkut ja sukkahousut

Kustantajan hinta

32,00 

Yury Shikalov

Markat, farkut ja sukkahousut

Laiton kauppa ja länsimuodin lumo Neuvostoliitossa

Neuvostoliitossa suomalaisturisti saattoi lyödä rahoiksi länsimaisilla vaatteilla ja tavaroilla, joita paikalliset trokarit ostivat ja myivät eteenpäin. Kun ruplilla sitten sai mielin määrin vodkaa, samppanjaa ja kaviaaria, Leningradin-reissuista tuli monille kuin huumetta. Markat, farkut ja sukkahousut vie lukijan railakkaalle matkalle 1950–1980-lukujen neuvostoarkeen ja samalla suomalaisen turismin lähihistoriaan.

Kirjan tiedot

2020
ISBN 9789523450950
Nidottu
341 sivua, kuvitettu
KL 97.14

Neuvostoliitossa suomalaisturisti saattoi lyödä rahoiksi länsimaisilla vaatteilla ja tavaroilla, joita paikalliset trokarit ostivat ja myivät eteenpäin. Kun ruplilla sitten sai mielin määrin vodkaa, samppanjaa ja kaviaaria, Leningradin-reissuista tuli monille kuin huumetta.

Markat, farkut ja sukkahousut vie lukijan railakkaalle matkalle 1950–1980-lukujen neuvostoarkeen ja samalla suomalaisen turismin lähihistoriaan. Teos kertoo, miten laiton länsitavaran kauppa toimi Neuvostoliitossa ja millaiset taustatekijät edistivät sen syntyä. Mitä merkitystä länsimuodilla oli neuvostoliittolaisten, etenkin nuorten, arjessa? Keitä olivat bisnestä pyörittäneet trokarit ja tavaraa rajan yli vieneet suomalaiset? Millaiset jäljet trokaus jätti yhteiskuntaan?

Kirjaa varten on haastateltu niin suomalaisia kuin venäläisiäkin, joilla on omakohtaisia kokemuksia neuvostovuosilta. Kerrontaa värittävät myös tekijän omat muistot.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Yury Shikalov

Yury Shikalov, FT, on Karjalan historiaan erikoistunut tutkija ja Suomen historian dosentti Itä-Suomen yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös