Kirjat

Ulla Tapaninen

Merenkulun logistiikka

Merenkulun logistiikka

Kustantajan hinta

38,00 

Ulla Tapaninen

Merenkulun logistiikka

Merenkulun logistiikka selvittää, mitkä asiat vaikuttavat merikuljetusten suunnitteluun ja logististen ketjujen toimimiseen saumattomasti. Teos soveltuu paitsi alan opintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa myös kaikille satamissa, varustamoissa ja merenkulkualalla työskenteleville.

Kirjan tiedot

2019, 2. uudistettu laitos
ISBN 9789516723788
Nidottu
156 sivua, kuvitettu
KL 69.63, 69.33, K

Miksi suomalaisissa laivoissa kulkee perävaunuja Saksaan ilman kuljettajaa, kun Ruotsiin ja Viroon mennään kuljettajan kanssa? Miksi laivoilla on kiire, jos tuotteet makaavat päiväkausia varastoissa? Kannattaako aina liikennöidä mahdollisimman nopeasti?

Merenkulun logistiikka selvittää, mitkä asiat vaikuttavat merikuljetusten suunnitteluun ja logististen ketjujen toimimiseen saumattomasti. Merenkulku on erittäin kilpailtu ala, ja kustannusten minimoimisen lisäksi menestymiseen vaikuttavat kuljetuksen luotettavuus ja toiminnan turvallisuus.

Teoksessa tarkastellaan, mistä varustamon taloudellinen toiminta muodostuu ja miten siitä saadaan kannattavaa pitkällä aikavälillä. Painopiste on Itämerellä ja Suomen liikenteessä, jossa on yhä enemmän otettava huomioon myös ympäristön ja yhteiskuntavastuun vaatimukset.

Teos soveltuu paitsi alan opintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa myös kaikille satamissa, varustamoissa ja merenkulkualalla työskenteleville. Toisessa, uudistetussa laitoksessa on päivitetty erityisesti merenkulun ympäristönäkökulmia ja digitalisaation vaikutuksia merenkulkuun.

 

Kirjoittajat / toimittajat

Ulla Tapaninen

Dosentti Ulla Tapaninen (TkT) toimii meriliikenteen professorina Tallinnan teknillisessä yliopistossa. Hänellä kolmenkymmenen vuoden laaja kokemus logistiikan ja merenkulun tutkimus- ja kehittämistehtävistä varustamoissa, yliopistoissa ja julkishallinnossa. Hän on toiminut varustamon ympäristöpäällikkönä, merenkulun logistiikan professorina kahdessa yliopistossa sekä Helsingin kaupungin merenklusterin kehittäjänä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top