Kirjat

Hannele Forsberg & Aino Ritala-Koskinen (toim.)

Monen kodin lapset

Lasten monipaikkainen asuminen ja sosiaalityö

Monen kodin lapset

Kustantajan hinta

32,00 

Hannele Forsberg & Aino Ritala-Koskinen (toim.)

Monen kodin lapset

Lasten monipaikkainen asuminen ja sosiaalityö

Rasittaako reissaaminen kahden kodin välillä? Voiko vastaanottokeskus olla koti? Mikä tekee lapselle kodista kodin? Monen kodin lapset tarkastelee monipaikkaisen asumisen kysymyksiä lasten näkökulmasta.

Monilla lapsilla on useampi koti. Lapsella voi olla kaksi kotia vanhempien eron jälkeen. Lastensuojelun asiakkaana olevat lapset saattavat asua monessa sijaisperheessä tai laitoksessa peräkkäin. Lapset vaihtavat kotia vanhempien työn perässä aiempaa useammin. Monen kodin lapsia ovat myös ne, jotka joutuvat muuttamaan paetessaan sotia tai katastrofeja – jopa niin, että muu perhe jää toiseen maahan asumaan.

Rasittaako reissaaminen kahden kodin välillä? Miten vanhempien väliset suhteet vaikuttavat kodin tuntuun? Voiko vastaanottokeskus olla koti? Mikä tekee lapselle kodista kodin?

Monen kodin lapset tarkastelee monipaikkaisen asumisen kysymyksiä lasten näkökulmasta. Teos selvittää, mitä lapsen arjessa todella tapahtuu, kun hän vaihtaa kotia tai asuu useassa paikassa yhtä aikaa. Tuore, tutkimustietoon ja lasten omiin kokemuksiin perustuva ymmärrys asumisen vaikutuksista lasten hyvinvointiin on tarpeen niin lapsia kohtaaville sosiaalityön ammattilaisille, varhaiskasvattajille, opettajille kuin muuttavien lasten läheisillekin.

Kirjoittajat / toimittajat

Hannele Forsberg

Hannele Forsberg, YTT, on sosiaalityön professori Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimusalueensa ovat yhteiskuntatieteellinen perhetutkimus, lapsuus- ja lastensuojelututkimus sekä tunteet ja moraali sosiaalityön käytännöissä.

Aino Ritala-Koskinen

Aino Ritala-Koskinen, YTT, on sosiaalityön yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimusteemansa paikantuvat lapsuus- ja perhetutkimukseen, muutoksessa oleviin perherakenteisiin, lastensuojeluun ja ammatillisiin käytäntöihin.

Muut kirjoittajat

Leena Autonen-Vaaraniemi, YTT, sosiaalityön yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto

Outi Kauko, YTM, sosiaalityön väitöstutkija, Tampereen yliopisto, sosiaalityöntekijä, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri/TAYS Keskussairaala, Lasten neuropsykiatrian yksikkö

Riitta Laakso, YTT, erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Hannariikka Linnavuori, KT, apurahatutkija, Lappeenranta

Anu Warinowski, KT, tiedekuntapäällikkö, Kasvatustieteiden tiedekunta, Turun yliopisto

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top