Kirjat

Georg Haggrén, Petri Halinen, Mika Lavento, Sami Raninen & Anna Wessman

Muinaisuutemme jäljet

Suomen esi- ja varhaishistoria kivikaudelta keskiajalle

9789524953634

Kustantajan hinta

43,00 

Georg Haggrén, Petri Halinen, Mika Lavento, Sami Raninen & Anna Wessman

Muinaisuutemme jäljet

Suomen esi- ja varhaishistoria kivikaudelta keskiajalle

Keitä olivat Suomen alueen ensimmäiset asukkaat? Milloin he saapuivat tänne ja mistä? Kuinka he elivät, mitä kieltä he puhuivat ja keiden kanssa he kävivät kauppaa?

Keitä olivat Suomen alueen ensimmäiset asukkaat? Milloin he saapuivat tänne ja mistä? Kuinka he elivät, mitä kieltä he puhuivat ja keiden kanssa he kävivät kauppaa? Missä vaiheessa Lapin, Karjalan ja Suomenlahden pohjoisen rannikkoalueen ihmisistä muodostui suomalaisia?

Muinaisuutemme jäljet on kauan kaivattu, uusimpaan tutkimustietoon perustuva yleisesitys Suomen kaukaisimmista juurista. Ajallisesti se kattaa lähes 11 000 vuotta ensimmäisistä kiistattomista asutusjäänteistä Suomen keskiajan loppuun 1500-luvulle. Menneisyydestämme kertovaa aineistoa löydetään jatkuvasti lisää, ja arkeologian avulla myös kirjallisia lähteitä sisältävä varhaishistoria avautuu tässä teoksessa täysin uudesta näkökulmasta.

Kirjoittajat / toimittajat

Georg Haggrén 

Georg Haggrén on väitellyt vuonna 2001 aiheenaan 1600-luvun rautaruukkiyhteisöt. Vuodesta 2007 hän on toiminut historiallisen arkeologian dosenttina Helsingin yliopistossa. Hän on perehtynyt keskiajan arkeologiaan ja tutkinut mm. linnoja ja kaupunkeja, maaseudun kyliä ja kartanoita sekä esinekulttuuria.

Petri Halinen

Petri Halinen on Helsingin yliopiston arkeologian dosentti, joka on tutkinut ennen kaikkea Suomen kivikautta ja Lapin esihistoriaa ja historiallista aikaa arkeologian menetelmin. Hän toimii tällä hetkellä  Museoviraston Kulttuuriympäristön suojeluyksikössä.

Mika Lavento

Mika Lavento väitteli tohtoriksi Helsingin yliopistossa vuonna 2001 aiheenaan tekstiilikeramiikka Suomessa ja Karjalankannaksella. Hänen keskeinen tutkimusalansa on pronssi- ja varhaismetallikausi, mutta hän tehnyt tutkimusta myös kivi- ja rautakauden aihepiireistä.

Sami Raninen 

Sami Raninen on Turun yliopistosta valmistunut arkeologi. Hänen erikoistumisalaansa on Etelä-Suomen rautakausi, erityisesti rautakauden sosiaaliset ja taloudelliset järjestelmät. Rautakauden ohella hän on paneutunut muun muassa 1800-luvun teollisuusarkeologiaan.

Anna Wessman 

Anna Wessman on arkeologi, joka on väitellyt Helsingin yliopistossa rautakautisista hautaustavoista vuonna 2010. Häntä kiinnostavat erityisesti kuolema ja hautaaminen rautakaudella, arkeologian etiikka, metallinilmaisimen käyttö osana yhteisöarkeologiaa ja arkeologian popularisointi.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top