Kirjat

Arto Mustajoki

Myrsky vodkalasissa

Kirjoituksia Suomesta, Venäjästä ja elämästä

Myrsky vodkalasissa

Kustantajan hinta

28,00 

Arto Mustajoki

Myrsky vodkalasissa

Kirjoituksia Suomesta, Venäjästä ja elämästä

Venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoen uran monet säikeet punoutuvat yhteen lämpimässä ja kipakassa kirjoituskokoelmassa Myrsky vodkalasissa, jossa pohditaan niin Venäjän kuin kotimaankin kysymyksiä.

Voiko Venäjää ymmärtää? Miten naapurissa suhtaudutaan maailmaan? Entä miten muumit ja venäläinen sielunmaisema liittyvät yhteen? Venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoen uran monet säikeet punoutuvat yhteen lämpimässä ja kipakassa kirjoituskokoelmassa Myrsky vodkalasissa, jossa pohditaan niin Venäjän kuin kotimaankin kysymyksiä.

Mustajoki tähyää teoksessa Suomen tulevaisuuteen ja tarjoaa kurkistuksen myös tiedepolitiikan areenoille sekä budjettileikkauksien koettelemaan yliopistoon. Työmatkat Krimille ja Turkmenistaniin taas avaavat uudella tavalla Venäjän muiden naapurimaiden todellisuutta.

Monipuolisista teksteistä välittyvät tutkijan intohimo tiedettä kohtaan, tiedekunnan dekaanin valta ja vastuu sekä aito kiinnostus ajankohtaisiin ilmiöihin – urheilua unohtamatta. Yhdistävänä teemana on toive siitä, että ihmiset ymmärtäisivät toisiaan ja malttaisivat syventyä aitoon dialogiin vaikeinakin aikoina.

Kirjoittajat / toimittajat

Arto Mustajoki

Arto Mustajoki on Helsingin yliopiston venäjän kielen emeritusprofessori, akateemisen maailman moniottelija ja tietokirjailija. Hänen teoksensa Kevyt kosketus venäjän kieleen (2012) oli Tieto-Finlandia-ehdokas ja sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2013. Viime vuodet Mustajoki on tutkinut väärinymmärtämisen syitä ja seurauksia. Hänelle myönnettiin Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinto vuonna 2020. Arto Mustajoen blogi >> Kuva: Veikko Somerpuro

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top