Kirjat

Pekka Valtonen

Naisia valtaistuimella

Kuningattaria ja keisarinnoja uuden ajan alun Euroopassa

Naisia valtaistuimella

Kustantajan hinta

36,00 

Pekka Valtonen

Naisia valtaistuimella

Kuningattaria ja keisarinnoja uuden ajan alun Euroopassa

Naisia toimi 1400-luvulta 1700-luvulle hallitsijoina lähes kaikkialla Euroopassa. Naisia valtaistuimella lähtee yhdentoista suvereenin naishallitsijan mukaan aikamatkalle heidän hoveihinsa.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451995
Sidottu
533 sivua, värikuvitettu
KL 99, 91.7
Kansi: Emmi Kyytsönen

Naisia toimi 1400-luvulta 1700-luvulle hallitsijoina lähes kaikkialla Euroopassa. Naishallitsijoiden väylät valtaan olivat erilaisia: asemaan noustiin virallisen kruununperimyksen kautta, vallasta kamppailtiin kilpailevien kruununtavoittelijoiden kanssa tai joskus valta piti vain kaapata. Päättäväiset monarkit siivosivat naisten vallan rajoittamista tavoitelleet tieltään.

Naisia valtaistuimella lähtee yhdentoista suvereenin naishallitsijan mukaan aikamatkalle heidän hoveihinsa. Se seuraa hallinnon uudistamista, tieteiden ja taiteiden vaalimista, henkilökohtaisen elämän käänteitä ja joskus häikäilemätöntäkin valtapeliä. Valtaan päästyään naishallitsijoiden oli usein kamppailtava sukupuoleensa liitettyjä ennakkoluuloja vastaan.

Tapaamme muun muassa Englannin ”Verisen” Maria I Tudorin, joka vaali uskoa, sekä Espanjan Isabella Katolilaisen, joka rahoitti Kolumbuksen tutkimusmatkoja. Samalla selviää, millaista oli Maria Teresian poliittinen viisaus ja kuinka vain hallitsijan puolisoksi matkannut saksalainen Sophie nousi Venäjän yksinvaltiaaksi, joka muistetaan Katariina Suurena.

Kirjoittajat / toimittajat

Pekka Valtonen

Pekka Valtonen, FT, on historioitsija ja antropologi sekä tietokirjailija. Hän on Latinalaisen Amerikan tutkimuksen ja historian dosentti Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Valtoselle on myönnetty Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinto vuonna 2020. Kuva: Alper Sevgör

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top