Kirjat

Carl-Gustav Lindén

Nokian valtakunta

Raportti hulluilta vuosilta

Nokian valtakunta

Kustantajan hinta

32,00 

Carl-Gustav Lindén

Nokian valtakunta

Raportti hulluilta vuosilta

Mahtivuosinaan Nokia vei Suomen maailmankartalle. Nokian valtakunta kaivautuu ”hullujen vuosien” ytimeen ja selvittää, miten koko Suomi viritettiin suuryhtiön taajuudelle taloudessa, politiikassa ja hallinnossa. Kirjaan on haastateltu useita suomalaisen politiikan ja talouselämän vaikuttajia, jotka ovat halunneet avata vaiettuja ilmiöitä.

Kirjan tiedot

2016
ISBN 9789524954020
Suomentanut Pekka Nykänen
Alkuteos: Nokia och Finland (2015)
Sidottu
375 sivua
KL 69.109

Mahtivuosinaan Nokia vei Suomen maailmankartalle. Suomi tunnettiin Nokialandiana, matkapuhelinten luvattuna maana. Menestystarina nostatti ennennäkemättömän ylpeyden ja uhon, jonka vuoksi matkapuhelinbisneksen romahdus oli kylmä kylpy koko suomalaiselle itsetunnolle.

Nokian valtakunta kaivautuu ”hullujen vuosien” ytimeen ja selvittää, miten koko Suomi viritettiin suuryhtiön taajuudelle taloudessa, politiikassa ja hallinnossa. Nokian ja eliitin intressit kohtasivat kulissien takana, ja poliitikot ohjasivat päätöksentekoaan Nokian eduksi. Keille vaalirahat menivät? Kuinka Nokia vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan? Mitä virheistä voidaan oppia?

Teos on syvällinen analyysi Suomen historian vaiheesta, jota mukana olleiden on yhä vaikea ymmärtää. Se on kertomus omalaatuisista tapahtumista pienessä maassa, jonka globaali yritys oli kietonut lonkeroihinsa. Kirjaan on haastateltu useita suomalaisen politiikan ja talouselämän vaikuttajia, jotka ovat halunneet avata vaiettuja ilmiöitä.

Kirjoittajat / toimittajat

Carl-Gustav Lindén

Carl-Gustav Lindén, FT, tietokirjailija, on tunnettu talousjournalisti ja toimii tällä hetkellä journalismin ja median tutkijana Helsingin ja Södertörnin yliopistoissa. Hän on tutkinut erityisesti journalismin ja median roolia julkisessa keskustelussa.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top