Kirjat

Jaakko Suominen

Pajatsosta pöytätennikseen

Sotienvälisen Suomen pelit ja pelikulttuuri

Pajatsosta pöytätennikseen

Kustantajan hinta

34,00 

Jaakko Suominen

Pajatsosta pöytätennikseen

Sotienvälisen Suomen pelit ja pelikulttuuri

Muistatko Suomen ensimmäisen jojovillityksen? Tuskin, sillä se koettiin jo vuonna 1932. Pajatsosta pöytätennikseen kertoo, millaisia pelejä Suomessa pelattiin, valmistettiin ja markkinoitiin sisällissodan ja talvisodan välisenä aikana (1918–1939). Teos osoittaa, että suomalainen, kansainvälisesti suuntautunut peliteollisuus ei suinkaan ole vain digiajan ilmiö.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 9/2023

ISBN 9789523452459
Sidottu
320 sivua, kuvitettu
KL 92.72, 79.81
Kansi: Pekka Krankka

Muistatko Suomen ensimmäisen jojovillityksen? Tuskin, sillä se koettiin jo vuonna 1932. Muita ajan pelisuosikkeja olivat esimerkiksi fortuna ja korona, jonka suomenmestaruudestakin kisailtiin 1920-luvun lopun Helsingissä. Itsenäisyyden ajan alun Suomessa julkaistiin myös lautapeliuutuuksia, joista osa käsitteli ajankohtaisia ilmiöitä varsin suorasukaisesti, kuten Lapuan liikkeen talonpoikaismarssia kuvannut Lapuanpeli.

Pajatsosta pöytätennikseen kertoo, millaisia pelejä Suomessa pelattiin, valmistettiin ja markkinoitiin sisällissodan ja talvisodan välisenä aikana (1918–1939). Mukana on pöytätenniksen ja jojon kaltaisia pelejä, erilaisia lauta- ja korttipelejä sekä raha-automaattipelejä. Teos osoittaa, että suomalainen, kansainvälisesti suuntautunut peliteollisuus ei suinkaan ole vain digiajan ilmiö. Se pureutuu myös peleistä käytyyn julkiseen keskusteluun ja pelaamisen merkitykseen aikalaiskulttuurissa.

Teos avaa tuoreen näkymän sotienvälisen Suomen historiaan. Samalla se auttaa ymmärtämään pelaamista ja pelejä osana kulttuuriamme.

Kirjoittajat / toimittajat

Jaakko Suominen

Jaakko Suominen, FT, on digitaalisen kulttuurin professori Turun yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top