Kirjat

Jussi Lankinen

Pandemian jäljet

Matkalla muuttuvassa Euroopassa

Pandemian jäljet

Kustantajan hinta

32,00 

Jussi Lankinen

Pandemian jäljet

Matkalla muuttuvassa Euroopassa

Koronavirus mullisti arjen keväällä 2020, mutta millaisia pidemmän aikavälin jälkiä se on jättänyt yhteiskuntaan ja ihmisten elämään? Miten ja miksi seuraukset eroavat Euroopan eri maissa?  Pandemian jäljet analysoi yhteiskuntien suuria muutoksia ja tulee myös lähelle tavallisten ihmisten kokemuksia.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2023

ISBN 9789523452343
Nidottu
Noin 350 sivua
KL 30
Kansi: Ville Karppanen

Koronavirus mullisti arjen keväällä 2020, mutta millaisia pidemmän aikavälin jälkiä se on jättänyt yhteiskuntaan ja ihmisten elämään? Miten ja miksi seuraukset eroavat Euroopan eri maissa? Miten Venäjän helmikuussa 2022 aloittaman hyökkäyssodan vaikutukset kietoutuvat pandemian perintöön?

Pandemian jäljet analysoi yhteiskuntien suuria muutoksia ja tulee myös lähelle tavallisten ihmisten kokemuksia. Toimittaja Jussi Lankinen perehtyy mukaansatempaavassa teoksessaan Ruotsin, Saksan, Espanjan, Italian, Unkarin ja Venäjän tilanteeseen sekä haastattelee asiantuntijoita ja paikallisia asukkaita.

Matka ympäri Eurooppaa osoitti, että koronakriisi korosti ja kiihdytti jo olemassa olleita ongelmia. Unkarissa ja Venäjällä itsevaltiaat ovat kahmineet lisää valtaa pandemian verukkeella, ja Saksassa äärioikeisto on vahvistunut osin koronaskeptisen liikkeen siivellä. Toisaalta EU:n elvytysrahojen avulla esimerkiksi Espanja ja Italia voivat muuttua modernimmiksi ja vihreämmiksi, jos onnistuvat käyttämään rahansa viisaasti ja tehokkaasti.

Kirjoittajat / toimittajat

Jussi Lankinen

Jussi Lankinen on ulkomaanuutisiin erikoistunut toimittaja ja toimitussihteeri Suomen Tietotoimistossa. Pandemian vaikutuksia hän on seurannut ensin kotitoimituksessa ja sitten ympäri Eurooppaa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top