Kirjat

Hille Koskela

Pelkokierre

Pelon politiikka, turvamarkkinat ja kamppailu kaupunkitilasta

Pelkokierre

Kustantajan hinta

36,00 

Hille Koskela

Pelkokierre

Pelon politiikka, turvamarkkinat ja kamppailu kaupunkitilasta

Pelkokierre pureutuu kaupunkisuunnittelun ja pelon arkkitehtuuriin tarkastelemalla turvattomuuden ilmenemistä kaupunkitilassa. Teoksessa tarkastellaan kriittisesti kaupunkien harjoittamaa turvallisuuspolitiikkaa ja rikoksentorjuntaa.

Kirjan tiedot

2009
ISBN 9789524951067
Nidottu
397 sivua
KL 30, K

Pelko on vahva voima. Vaikka se on “vain” tunne, se saa aikaan konkreettisia asioita. Pelko vaikuttaa ihmisten liikkumiseen sekä siihen, miten he kohtaavat ja kohtelevat toisiaan. Se asettuu vanhempien ja lasten välille, asumisen valintoihin ja työelämän käytäntöihin. Pelko ohjaa rikoksentorjuntapolitiikkaa ja median toimintaa. Se määrittää kaupunkisuunnittelua ja julkisen tilan kontrollia. Pelko myös myy hyvin: turvattomuuden ympärille on rakentunut kasvava bisnes.

Pelkokierre pureutuu kaupunkisuunnittelun ja pelon arkkitehtuuriin tarkastelemalla turvattomuuden ilmenemistä kaupunkitilassa. Teoksessa tarkastellaan kriittisesti kaupunkien harjoittamaa turvallisuuspolitiikkaa ja rikoksentorjuntaa. Siinä pohditaan myös, miten kierteen voisi katkaista ja pelon kulttuurin voisi korvata rohkeudella, moniarvoisuudella ja suvaitsevaisuudella.

Teokselle myönnettiin Vuoden tiedekirja -kunniamaininta 26.3.2010.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Hille Koskela

Hille Koskela on akatemiatutkija ja kaupunkimaantieteen dosentti, joka on tutkinut erityisesti väkivallan pelkoa ja kaupunkitilan valvontaa. Hän työskentelee Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitoksella. Vuonna 2008 Suomen Akatemia myönsi hänelle palkinnon tieteellisestä rohkeudesta.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös