Kirjat

Jaakko Tahkokallio

Pimeä aika

Kymmenen myyttiä keskiajasta

Pimeä aika

Kustantajan hinta

29,00 

Jaakko Tahkokallio

Pimeä aika

Kymmenen myyttiä keskiajasta

Vuoden tiedekirja 2019 -palkintoehdokas. Huppupäiset pyövelit katkovat ihmisten kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla – vai oliko sittenkään?

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450394
Sidottu
299 sivua, kuvitettu
KL 91.6

Huppupäiset pyövelit katkovat ihmisten kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla – vai oliko sittenkään?

Ajatus pimeästä keskiajasta elää sitkeästi osana kertomusta modernin länsimaisen sivilisaation noususta. Keskiaika nähdään synkkänä kautena antiikin ja renessanssin loiston välissä, ja sille on varattu konnan rooli tarinassa yhteiskuntamme kehityksestä. Tätä väritettyä kuvaa on pönkitetty myös populaarikulttuurissa goottilaisesta kauhuromantiikasta moderniin fantasiakirjallisuuteen ja historiallisiin tv-sarjoihin.

Pimeä aika -teoksessa keskiajan asiantuntija Jaakko Tahkokallio oikoo kymmenen yleistä väärinkäsitystä keskiajasta. Murtamalla myytin kerrallaan hän piirtää toden­peräisemmän kuvan aikakaudesta, jossa ihmiset eivät olleet vain väkivaltaisia tai kirkko tieteen kehityksen tiellä – ja miekkailu näytti aivan muulta kuin elokuvissa.

Kirjoittajat / toimittajat

Jaakko Tahkokallio

Jaakko Tahkokallio, FT, työskentelee Kansalliskirjastossa keskiaikaisten aineistojen ja vanhojen karttojen parissa. Hän on aiemmin toiminut historiantutkijana Helsingin yliopistossa ja Lontoon King’s Collegessa. Kuva: Marko Oja/ Kansalliskirjasto

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top