Kirjat

Petri Keto-Tokoi & Juha Siitonen

Puiden asukkaat

Suomen puiden seuralaislajit

9789523451339

Kustantajan hinta

38,00 

Petri Keto-Tokoi & Juha Siitonen

Puiden asukkaat

Suomen puiden seuralaislajit

WWF:n Vuoden luontokirja 2021 -palkintoehdokas. Tunnistat ehkä pajun, männyn ja katajan, mutta tunnetko niillä viihtyvät eläimet, sienet ja kasvit? Valtaosa metsälajeistamme on suoraan riippuvaisia eri puulajien nuorista, vanhoista tai kuolleista yksilöistä. On tullut aika nähdä puut metsältä!

Kirjan tiedot

2021
ISBN 9789523451339
Sidottu
495 sivua, värikuvitettu
KL 56

Pölkkyhärkä, myskijäärä, sormipaisukarve, mustalumihome…

Tunnistat ehkä pajun, männyn ja katajan, mutta tunnetko niillä viihtyvät eläimet, sienet ja kasvit? Valtaosa metsälajeistamme on suoraan riippuvaisia eri puulajien nuorista, vanhoista tai kuolleista yksilöistä. On tullut aika nähdä puut metsältä!

Puiden asukkaat kokoaa tiedot Suomen puista ja niiden seuralaisista samojen kansien väliin. Puiden ylläpitämä lajikirjo kiehtoo ja hämmästyttää: tuomenkehrääjäkoi hyödyntää isäntäpuunsa myrkkypuolustusta petojentorjunnassa, ja hiilikääpä elää vain kaatuneiden, metsäpalon hiillyttämien mäntyjen rungoilla. Mielikuvitusta kutkuttaa lahottajasieni liuskapielus, joka näyttää oksaa puristavalta monisormiselta kädeltä.

Upein värikuvin varustettu teos kannustaa lukijaa havainnoimaan luontoa uusin tavoin. Esimerkiksi kuolleet rungot alkavat näyttää elämän tyyssijoilta, kun niitä tarkastelee seuralaislajiston näkökulmasta. Vanhat ja lahonneet puut ovatkin osa monimuotoista metsäluontoa, jonka vaaliminen on entistä tärkeämpää kasvavan biotalouden aikakaudella.

Kirjoittajat / toimittajat

Petri Keto-Tokoi

Petri Keto-Tokoi, metsänhoitaja, on metsäekologian lehtori Tampereen ammattikorkeakoulussa. Kuva: Erkki Brotkin / Tampereen ammattikorkeakoulu

Juha Siitonen

Juha Siitonen, MMM, on Luonnonvarakeskuksen tutkija.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top