Kirjat

Virpi Mäkinen, Heikki Pesonen & Risto Uro (toim.)

Pyhä, paha ruoka

Uskonnon ja etiikan näkökulmia

Pyhä, paha ruoka -kansikuva

Kustantajan hinta

37,00 

Virpi Mäkinen, Heikki Pesonen & Risto Uro (toim.)

Pyhä, paha ruoka

Uskonnon ja etiikan näkökulmia

Pyhä, paha ruoka tarkastelee ruokaa uskonnon ja etiikan tutkimuksen välinein. Se johdattaa eri uskontojen ruokakulttuureihin ja niiden keskeisiin ideoihin, joita valaisevat esimerkit niin menneisyydestä kuin nykyajastakin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2023

ISBN 9789523452138
Nidottu
Noin 380 sivua, kuvitettu
KL 20, 30, 68.2
Kansi: Pekka Krankka

Uskonnot määrittävät monin tavoin, mitä, miten ja milloin ihmiset syövät. Ruoka kuuluu rituaaleihin ja juhliin, se on pyhää tai jyrkästi kiellettyä, ja sen kautta pyritään tiiviimpään yhteyteen jumalan kanssa. Toisaalta joskus kuulee sanottavan, että ruoka on uusi uskonto: esimerkiksi tietynlaisen ruokavalion noudattaminen voi muistuttaa uskonnollisten oppien seuraamista. Ruokaan kietoutuu myös paljon elämänkatsomuksellisia ja eettisiä kysymyksiä, jotka ovat saaneet entistä enemmän kaikupohjaa ekokriisin aikakaudella.

Pyhä, paha ruoka tarkastelee ruokaa uskonnon ja etiikan tutkimuksen välinein. Se johdattaa eri uskontojen ruokakulttuureihin ja niiden keskeisiin ideoihin, joita valaisevat esimerkit niin menneisyydestä kuin nykyajastakin. Teoksessa tarkastellaan myös, miten ruokaan liittyvät eettiset valinnat ja niiden taustalla olevat arvot suhteutuvat uskontojen opetuksiin hyvästä elämästä ja ihmisen roolista eliökunnassa.

Pyhä, paha ruoka on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja, jossa käsitellään ruoan ja uskonnon suhdetta kattavasti ja eri uskontoperinteissä.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Virpi Mäkinen

Virpi Mäkinen, dosentti, toimii teologisen etiikan ja sosiaalietiikan vanhempana yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Heikki Pesonen

Heikki Pesonen, dosentti, toimii uskontotieteen yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Risto Uro

Risto Uro, dosentti, toimi Uuden testamentin eksegetiikan yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa eläkkeelle jäämiseensä asti.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top